Η βόμβα-υπερόπλο του Ερντογάν – Ετοιμάζει πυραυλικό σύστημα που θα φτάνει μέχρι την Αθήνα

Ερντογάν

Ο Ερντογάν φαίνεται πως δεν σταματάει μόνο στις προκλήσειε. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”, κατασκευάζει το πιο φονικό συμβατικό όπλο παγκόσμιας εμβέλειας, μια βόμβα-εξολοθρευτή η οποία όταν πέσει από αεροπλάνο μπορεί να εξαϋλώσει τα πάντα σε ακτίνα μεγαλύτερη των 300 μέτρων!

Το συγκεκριμένο υπερόπλο, δοκιμάστηκε πρώτη φορά από τους ρώσους τον Σεπτέμβριο του 2007. Ονομάζεται Aviation Thermobaric Bomb of Increased Power κι έχει βάρος 7,1 τόνων και ισχύ ισοδύναμη με 44 τόνους TNT!

Ενεργοποιείται με πυροδότηση στον αέρα λίγο πριν έλθει σε επαφή με το έδαφος, ενω η καταστροφή προκαλείται από το υπερηχητικό ωστικό κύμα και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά την έκρηξη.

Τέτοιου είδους θερμοβαρική βόμβα έχουν και οι ΗΠΑ και τη “χρησιμοποίησαν” εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Όλα στην Τουρκία, γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα και σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Δημοκρατία, την πληροφορία επιβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τα σχέδια του Ερντογάν ήταν γνωστά από το 2014. Βγήκαν στο φως με τον πιο επίσημο τρόπο, όταν στην έκθεση αμυντικών συστημάτων IDEF 2017 στην Τουρκία παρουσιάστηκε μια έκδοση θερμοβαρικής βόμβας.

Μέχρι την Αθήνα…
Εκτός όμως από τη θερμοβαρική βόμβα, έχουν προχωρήσει και στην κατασκευή ενός νέου πυραυλικού συστήματος προηγμένης τεχνολογίας, το οποίο θεωρητικά μπορεί να πλήξει ακόμα και την Αθήνα!

Μπορεί να μεταφέρει εκρηκτικά βάρους 450 κιλών και μεγάλης ακρίβειας καθώς η μέγιστη απόκλιση από τον στόχο είναι μόλις 50 μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Κυπριακό στο επίκεντρο – Στην Αθήνα ο γ.γ. του ΑΚΕΛ για συνάντηση με τον Τσίπρα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανατροπή: Ο καπετάνιος του τουρκικού πλοίου έχει σχέσεις με τον Ερντογάν!

ΑΚΟΜΑ: Επίθεση Ερντογάν σε Γερμανία: «Προστατεύετε τους τρομοκράτες»