“Καλώς ήρθατε στην Κόλαση!”: Χαοτική εμπόλεμη ζώνη το Αμβούργο για τους G20 (video-pics)

Σε εμπόλεμη ζώνη έχει μετατραπεί σχεδόν ολόκληρο το Αμβούργο από τα εκτεταμένα επεισόδια που διαδραματίζονται στις συνοικίες και στους δρόμους της Πόλης μεταξύ εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων της Γερμανίας. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα οξυμένη, κλίμα που πιστοποιείται και από τους δεκάδες τραυματίες, τις μεγάλες καταστροφές, τις αιματηρές συμπλοκές και τη χρήση εκατοντάδων “πολεμικών” εργαλείων!

Δεκάδες αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συμπλοκές με διαδηλωτές πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής των 20 πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου (G20) στο Αμβούργο χθες, μετά τη σύντομη συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Η Μέρκελ συναντήθηκε με τον Τραμπ για μία ώρα χθες το απόγευμα, αλλά λίγο μετά τη συνάντηση ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ της αστυνομίας και αντικαπιταλιστών διαδηλωτών κοντά στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.

Στις συμπλοκές οι εκατοντάδες κουκουλοφόροι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε εκτοξευτήρες ύδατος και σπρέι πιπεριού για να τερματίσει τη διαδήλωση.

Στη διαδήλωση και σε συμπλοκές χθες βράδυ τραυματίστηκαν 75 αστυνομικοί, από τους οποίους τρεις διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο, είπε η αστυνομία. Οι πιλότοι ενός ελικοπτέρου της αστυνομίας τραυματίστηκαν στα μάτια όταν άγνωστοι τους στόχευσαν με λέιζερ, πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές κατέστρεψαν αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιά σε διάφορα αντικείμενα και πέταξαν μπουκάλια σε συμπλοκές που κράτησαν έως τα μεσάνυχτα.

Οι τηλεοπτικοί φακοί κατέγραψαν σκληρές σκηνές και βία απ’ όλες τις πλευρές ακόμα και εις βάρος εκπροσώπων του Τύπου.

Οι διαδηλωτές υποδέχθηκαν τον Τραμπ και τους άλλους παγκόσμιους ηγέτες που ήρθαν στο Αμβούργο για τη διμερή σύσκεψη φωνάζοντας “Καλώς ήρθατε στην Κόλαση!”.

Τουλάχιστον 13.000 διαδηλωτές προστέθηκαν στην κύρια διαδήλωση χθες, μεταξύ των και περίπου 1.000 μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι αναρχικοί, είπε η αστυνομία. Έως και 20.000 αστυνομικοί έχουν κληθεί στο Αμβούργο από διάφορα μέρη της Γερμανίας

Η αστυνομία είχε προβλέψει περίπου 100.000 διαδηλωτές στην πόλη-λιμάνι, περιμένοντας ότι περίπου 8.000 από αυτούς σκόπευαν να δημιουργήσουν βίαια επεισόδια.

Νέα εκτεταμένα επεισόδια 

Το πρωί στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο διαδηλωτές πυρπόλησαν κυρίως αυτοκίνητα της γερμανικής αστυνομίας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι λίγο προς τις 09:00, τοπική ώρα, “πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εναντίον βίαιων προσώπων” που πετούσαν βόμβες μολότοφ και πυρπολούσαν “περιπολικά” στη συνοικία Αλτόνα, κοντά σε αστυνομικό τμήμα.

 

Σύμφωνα με τις αρχές, έως και 100.000 διαδηλωτές αναμένεται να βγουν στους δρόμους τις επόμενες ώρες και ημέρες στο περιθώριο της G20.

Οι διαδηλωτές αναμένεται να προσπαθήσουν να εμποδίσουν τους ηγέτες να φτάσουν στο συνεδριακό κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος.

Τέσσερα ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν πάνω από το Αμβούργο από νωρίς το πρωί.

 

Διαβάστε επίσης: Δυο Πάντα το δώρο του Κινέζου πρόεδρου στη Μέρκελ