Νέο σχέδιο της ΑΑΔΕ για να «πιάνουν τόπο» οι κατασχέσεις λογαριασμών

ΑΔΑΕ

Μπορεί οι κατασχέσεις στους οφειλέτες της εφορίας να επιβάλλονται με καταιγιστικό ρυθμό, ωστόσο οι προσπάθειες της ΑΑΔΕ για να φέρει έσοδα στα ταμεία του κράτους πέφτουν στο κενό!

Κι αυτό γιατί, ο τυχαίος έλεγχος σε τραπεζικούς λογαριασμούς, οδηγεί πολλές φορές σε μηδενικές καταθέσεις ή μέχρι 1.250 ευρώ, συνεπώς μηδέν εις το πηλίκο για το κράτος.

Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτό. Παράλληλα, η κυβέρνηση δέχεται σφοδρή κριτική καθώς έχουν καταγραφεί περιστατικά κατασχέσεων επιδομάτων, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους πολίτες.

Έτσι, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει νέα κριτήρια για τις κατασχέσεις λογαριασμών,  με σκοπό να γίνονται πλέον στοχευμένες. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν αλγόριθμο, ώστε να μη γίνονται «τυφλές και αυτοματοποιημένες» κατασχέσεις, οι οποίες συνήθως οδηγούν στο να μη βρίσκονται χρήματα στους λογαριασμούς ή αυτά που υπάρχουν να είναι μέχρι 1.250 ευρώ και να προστατεύονται από το ακατάσχετο.

Αυτό το σχέδιο αναμένεται να δημιουργηθεί και να εφαρμοστεί σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των κατασχέσεων μισθών, συντάξεων και γενικότερα τραπεζικών λογαριασμών έφτασε περίπου τις 730 τη μέρα, το πρώτο πεντάμηνο του 2017, ενώ τον Ιούνιο ξεπέρασε τις 1.000 τη μέρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Αιματοκύλισμα» στις συντάξεις – Μειώσεις έως 25% σε 2,6 εκατ. συνταξιούχους

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Από Αύγουστο οι κληρώσεις της εφορίας – 1.000 ευρώ θα κερδίζουν 1.000 τυχεροί!

ΑΚΟΜΑ: Νέες μειώσεις συντάξεων για όσους συνεχίζουν να εργάζονται – Από ποιο ποσό και πάνω!