“Ξεπαγώνει” ο… Ψυχρός πόλεμος; – Τι δήλωσε ο Πούτιν μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ

Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στην σύνοδο της ομάδας των χωρών-μελών της G20 ότι η ρωσική οικονομία είχε ανάπτυξη 3,1% το Μάιο. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να πει ότι η τάση οικονομικής ανάπτυξης της Ρωσίας, είναι στο σύνολό της υγιής.

Ο ίδιος, επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ έθεσε την ερώτηση σχετικά με το ζήτημα ενδεχόμενης εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ, το 2016. Όπως δήλωσε ο ίδιος, η Ρωσία συμφωνεί με την άποψη του Τραμπ για την συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας στον έλεγχο του κυβερνοχώρου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραδέχτηκε ότι έχει πλέον μία προσωπική σχέση με τον Τραμπ, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες μπορούν να επιτύχουν το ελάχιστο επίπεδο διμερών σχέσεων το οποίο έχουν ανάγκη.

Ο Πούτιν παραδέχτηκε ότι ο πραγματικός Τραμπ, διαφέρει από τον Τραμπ της τηλεόρασης.

Δήλωσε επίσης ότι προσπάθησε να δώσει ρεαλιστικές απαντήσεις στον Ντόναλντ Τραμπ στις ερωτήσεις που του έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παράλληλα, για τη νέα εκεχειρία στις νότιες περιοχές της Συρίας, τόνισε ότι είναι το αποτέλεσμα αλλαγής της αμερικανικής στάσης.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης, ότι η Ρωσία δεν θα ανακατευτεί στις γερμανικές εκλογές.

Για τον αγωγό “Nord Stream 2” ο Πούτιν είπε ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης, ενώ για την τιμή του υγροποιημένου αμερικανικού φυσικού αερίου, δήλωσε πως είναι ακριβότερη από του αντίστοιχου ρωσικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συνέβη; – Για ποιο λόγο άλλαξε πορεία το αεροσκάφος που μετέφερε τον Πούτιν στο Αμβούργο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Και σιδηρά και… ευαίσθητη – Οι στιγμές στους G20 που η Μέρκελ «έσπασε» (pics & video)

ΑΚΟΜΑ: Σύντομα στο Λονδίνο ο Τραμπ – Τι συζήτησε με τη Μέι στους G20