Σοκ! Κάμερα κατέγραψε το θάνατο παλαιστινίων από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών (pics -video)

Τρεις Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν σε Ισραηλινούς αστυνομικούς, πριν πέσουν νεκροί στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ σε μια πρωτοφανή επίθεση μεγάλης κλίμακας που έχει να συμβεί εδώ και χρόνια! Αν και προσπάθησαν να διαφύγουν με κατεύθυνση την πλατεία των Τεμενών οι δυνάμεις ασφαλείας τους πρόλαβαν και τους σκότωσαν.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις Ισραηλινοί αστυνομικοί, εκ των οποίων οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε ο ανώτερος υγειονομικός αξιωματούχος, Magen David Adom, στο Reuters, χωρίς να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών.

Στο βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε στην πλατεία των Τεμενών και μεταδόθηκε από ισραηλινά και παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, φαίνεται ξεκάθαρα η στιγμή κατά την οποία, οι τρεις δράστες πέφτουν νεκροί μετά την επίθεσή τους.

Είναι η πρώτη τόσο μεγάλη επίθεση με πυροβόλο όπλο που σημειώνεται εδώ και χρόνια μέσα στην παλιά πόλη, που βρίσκεται στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, επισημαίνουν οι σχολιαστές, ενώ λίγο αργότερα η αστυνομία του Ισραήλ, δημοσίευσε και φωτογραφία, στην οποία, όπως αναφέρει, απεικονίζονται τα όπλα των δραστών.

Η πλατεία των Τεμενών είναι το τρίτο πιο ιερό μέρος για το ισλάμ. Σε αυτή βρίσκεται και το Τείχος των Δακρύων, το πιο ιερό μέρος για τον ιουδαϊσμό.

Η αστυνομία στο Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι προσευχές των μουσουλμάνων σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Η απαγόρευση αφορά την προσευχή της Παρασκευής στο τέμενος Αλ-Ακσα, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό ενόπλων.

Ο Ισραηλινός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Gilad Erdan, είπε ότι η επίθεση είναι ακόμη υπό διερεύνηση, σύμφωνα με την Haaretz.

«Η επίθεση σήμερα είναι μια δύσκολη και σοβαρή περίπτωση κατά την οποία ξεπεράστηκαν κάποιες κόκκινες γραμμές. Η επίθεση είναι ακόμη υπό έρευνα και απαιτεί από εμάς να επανεξετάσουμε όλες τις ρυθμίσεις ασφαλείας στην Πλατεία των τεμένων και τα περίχωρά της» είπε ο υπουργός.

«Καλώ όλους τους δημόσιους ηγέτες να δράσουν για να ηρεμήσει η κατάσταση και να διατηρηθεί η ησυχία στην Ιερουσαλήμ»

Από τον Οκτώβριο του 2015 σημειώνονται σποραδικά βίαια επεισόδια στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, από τα οποία έχουν σκοτωθεί 277 Παλαιστίνιοι , 42 Ισραηλινοί, δύο Αμερικάνοι, δύο Ιορδανοί, ένας κάτοικος Ερυθραίας, ένας Σουδανός και μία Βρετανίδα, σύμφωνα με τον απολογισμό του AFP.