Τελικά τι γίνεται με τη “λοταρία” των 1000 ευρώ μέσω αποδείξεων από POS

Λοταρία

Το μπόνους των 1.000 ευρώ με βάση τις αποδείξεις μέσω POS έρχεται και το υπουργείο υπόσχεται ότι το ποσό θα είναι αφορολόγητο.

Προς το παρόν πάντως οι αποδείξεις από POS σε ό,τι αφορά στη λοταρία είναι δώρο… άδωρο, καθώς οι κληρώσεις θα ξεκινήσουν από Σεπτέμβριο και όχι από Αύγουστο όπως αναμενόταν.

Στην κληρωτίδα μπαίνουν όλοι οι φορολογούμενοι. Οι κληρώσεις θα γίνονται μια φορά τον μήνα με βάση τις συναλλαγές μέσω POS. Μεταφορές ποσών μέσω e-banking δεν λαμβάνονται υπόψιν.

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό το έπαθλο θα είναι 1.000 ευρώ για 1.000 τυχερούς το μήνα. Τα ποσά αυτά θα πιστώνονται άμεσα στους λογαριασμούς τους, όπως είναι δηλωμένοι στο Taxis. Εξετάζεται ωστόσο κι αύξηση του αριθμού των δικαιούχων.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ο τυχερός φορολογούμενος είναι ταυτόχρονα και οφειλέτης; Εφόσον η διάταξη δεν προβλέπει ρητά ότι το bonus είναι ακατάσχετο, δεν αποκλείεται είτε στο σύνολό του, είτε ένα μέρος να συμψηφίζεται με τις οφειλές.

Tα στοιχεία των συναλλαγών θα αποστέλλονται από τις τράπεζες στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία και αναλαμβάνει την διαδικασία της κλήρωσης. Άλλωστε παραδείγματα από το εξωτερικό δείχνουν ότι τα κίνητρα για την συλλογή αποδείξεων αποδίδουν. Μόνο στην Πορτογαλία οι κληρώσεις αύξησαν τα έσοδα κατά 1,6 δισεκατομμύρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξώδικο για το POS στην εφορία έστειλε επαγγελματίας – Το δέχεται μόνο αν πάρει προμήθεια!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δεν θα πληρώσουν πρόστιμο μόνο όσοι παρήγγειλαν POS μέχρι τις 27 Ιουλίου – Τι προβλέπει η εγκύκλιος

ΑΚΟΜΑ: Απίστευτη αισχροκέρδεια σε όλη την Ελλάδα αποκαλύπτει έκθεση της ΤτΕ!