Το ίδιο τροπάριο ο Τζανακόπουλος: “Είμαστε σε φάση δυναμικής ανάπτυξης”

Τζανακόπουλος

Η Ελλάδα έχει μπει σε μια δυναμική φάση ανάπτυξης, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα ανέφερε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2017 θα είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο και πως η κυβέρνηση εργάζεται για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.  

«Μετά τη συμφωνία στο Eurogroupεε της 15ης Ιουνίου η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αφοσιωθεί πλήρως και ολοκληρωτικά σε ένα πολιτικό σχέδιο, το οποίο έχει τρεις άξονες» είπε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Παράλληλα σημείωσε πως βασικοί στόχοι της κυβέρνησης είναι «να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα με ασφάλεια στην επιστροφή της στις αγορές χρήματος. Να τονώσουμε, να ενισχύσουμε, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις τη διαδικασία της ανάκαμψης, η οποία έχει ήδη εκκινήσει. Να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις στήριξης για τα κοινωνικά εκείνα στρώματα, τα οποία έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες πιέσεις από την κρίση».

Ανέφερε επίσης ότι στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει προσανατολισμός των χρηματοδοτικών εργαλείων σε παραγωγικές δραστηριότητες καινοτομίας, τεχνολογίας, παραγωγής υψηλής προστιθέμενης αξίας, βιομηχανικές, μεταποίησης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο παραγωγικό μοντέλο το οποίο -όπως σημείωσε- δεν θα στηρίζεται στους χαμηλούς μισθούς, δηλαδή στην ένταση της εργασίας, αλλά στην ”ένταση του κεφαλαίου”.

Επίσης -είπε- η κυβέρνηση εργάζεται για την κατάρτιση του αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα, το οποίο θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομίας και γι αυτό τον λόγο θα πραγματοποιηθούν 13 περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια στα οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η αρχή θα γίνει με το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας που θα γίνει αύριο και μεθαύριο στην Κοζάνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παπαδημούλης σε Γεννηματά: «Την κεντροαριστερά την εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στην Ολομέλεια την Τρίτη ο Τσίπρας για το Κυπριακό

ΑΚΟΜΑ: Κοινό μέτωπο Καμίνη-Μπουτάρη για το πανεπιστημιακό άσυλο