Την επόμενη ευρωπαϊκή διαμάχη με τη Δικαιοσύνη βλέπει στην Ελλάδα το “Politico”

Politico

Μετά τη διαμάχη με τη δικαιοσύνη σε Τουρκία και Πολωνία, το φαινόμενο μεταφέρεται στην Ελλάδα, επισημαίνει σε άρθρο του το έγκριτο site “Politico”.

Ο αρθρογράφος παραθέτει την ανακοίνωση-καταπέλτη της Ένωσης δικαστών εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Το γνωρίζατε; Η επόμενη ευρωπαϊκή δικαστική διαμάχη πιθανώς να είναι στην Ελλάδα: Η ένωση των Ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων εξέδωσε γραπτή δήλωση με την οποία καταδικάζει την παρέμβαση της αριστερής κυβέρνησης στο δικαστικό σύστημα. Η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «προσπαθεί να επιτύχει την υποταγή και χειραγώγηση της δικαστικής εξουσίας, ώστε να μη λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή, αλλά ως επέκταση της ίδιας της κυβέρνησης».

Η δήλωση ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση «προσπαθεί να επιτύχει την υποταγή και τη χειραγώγηση της δικαστικής εξουσίας, ώστε να λειτουργήσει όχι ως ανεξάρτητη αρχή, αλλά ως επέκταση της ίδιας της κυβέρνησης».

Υπουργοί και βουλευτές του συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «σε καθημερινή βάση, εκτοξεύουν κατηγορίες κατά δικαστών και εισαγγελέων για λήψη μεροληπτικών αποφάσεων … Προσπαθούν έτσι να υπονομεύσουν την εξουσία της δικαστικής εξουσίας, προκειμένου να την ελέγχουν ευκολότερα … όπως στα παραδείγματα της Τουρκίας και της Πολωνίας”, ανέφερε η δήλωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεωργιάδης για συνέντευξη Τσίπρα: «Δεν ξέρω πόσοι άντεξαν να μην σπάσουν την τηλεόραση»

MH ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτοι χαρακτηρισμοί από Πάγκαλο: «Μαλ@#$ είναι ο Τσίπρας, ένα τσογλάνι που παίζει με τα λόγια» (ηχητικό)

ΑΚΟΜΑ: Τι είπαν Σαμαράς με Κινέζο πρωθυπουργό Li Keqiang στην Κίνα