Χαλαρός ο Πούτιν: Με ανοικτό πουκάμισο απάντησε σε ερωτήσεις παιδιών

Ένα μήνα μετά τις διαδηλώσεις χιλιάδων νέων Ρώσων, που βγήκαν στους δρόμους για να «φωνάξουν» κατά της διαφθοράς στο Κρεμλίνο, ο Πούτιν εμφανίστηκε σε εκδήλωση στην οποία απάντησε σε ερωτήσεις εκατοντάδων μαθητών.

Ο Ρώσος πρόεδρος απαντούσε επί τρεις ώρες σε ερωτήσεις παιδιών 10-17 ετών, σε μία εκδήλωση στο Σότσι που μεταδιδόταν ζωντανά από τη ρωσική τηλεόραση. Σύμφωνα όμως με τον Guardian οι μαθητές που βρέθηκαν εκεί, είχαν επιλεγεί προσεκτικά, προκειμένου να μην υπάρξουν «επιθετικές» ερωτήσεις.

Κάποια στιγμή, τον ρώτησαν τι σχεδιάζει να κάνει όταν αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου. Ο Πούτιν χαμογέλασε και απάντησε: «Μα δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα φύγω από την προεδρία», προκαλώντας το γέλιο και το χειροκρότημα των παιδιών που κάθονταν γύρω του.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε περισσότερο σε επιτεύγματα των μαθητών στον αθλητισμό, τη μουσική και τις επιστήμες, ενώ δέχθηκε ερωτήσεις για την προσωπική του ζωή και τις προτιμήσεις του.

«Μου αρέσει να συζητώ με τους φίλους μου, να διαβάζω ιστορικά βιβλία, να ακούω μουσική και να αθλούμαι», είπε όταν τον ρώτησαν πώς περνά τον ελεύθερο χρόνο του. Τους δήλωσε ότι οι τρεις πιο σημαντικές αξίες για εκείνον είναι η αγάπη, η ελευθερία και η ζωή. Αρνήθηκε όμως να τους αποκαλύψει το παιδικό του όνειρο. Αντί για αυτό, τους έδωσε μία συμβουλή: «Ξέρετε, τα όνειρα αλλάζουν με τα χρόνια. Θα πρέπει να είστε χαρούμενοι που έχετε ένα όνειρο και να κάνετε βήματα προς αυτό».

Σαν την… KGB το ίντερνετ

Τα παιδιά τον ρώτησαν και για το ίντερνετ και ο Πούτιν τους είπε ότι δεν το χρησιμοποιεί σχεδόν ποτέ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο τρόπος που ο κόσμος χρησιμοποιεί ψευδώνυμα και ψεύτικες ταυτότητας στο διαδίκτυο μοιάζει με το πώς εκείνος υιοθετούσε διαφορετική ταυτότητα, όταν εκπαιδευόταν για την KGB. Και τους αποκάλυψε ότι το ψευδώνυμό του ήταν «Platov».

Επίσης, τους δήλωσε ότι δεν ασχολείται με το Instagram, επειδή κάθε ημέρα τελειώνει πολύ αργά τη σκληρή δουλειά του.

Κοιμήθηκα βλέποντας τη δουλειά του Στόουν

Ο Πούτιν δεν ρωτήθηκε για την εξωτερική πολιτική, ούτε για τη φερόμενη ανάμειξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές, ή για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Τραμπ.

Ο μόνος Αμερικανός στον οποίο έγινε αναφορά ήταν ο Ολιβερ Στόουν, ο σκηνοθέτης που επικρίθηκε από κάποιους ότι ήταν υπερβολικά «επιεικής» με τον Ρώσο πρόεδρο, στο ντοκιμαντέρ που έκανε πρόσφατα.

Ο Πούτιν δήλωσε στους μαθητές ότι πραγματικά του άρεσε ο «αξιοσημείωτος» Στόουν, αν και εξομολογήθηκε ότι τον πήρε ο ύπνος προσπαθώντας να δει το ντοκιμαντέρ.

Ο Ναβάλνι

Κάποια στιγμή, ένα κορίτσι τον ρώτησε για την άποψή του για «συγκεκριμένες φυσιογνωμίες της αντιπολίτευσης», μία προφανής αναφορά στον Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ρώσος πρόεδρος, όπως συνηθίζει, απέφυγε να αναφερθεί στον πολέμιό του ονομαστικά, απαντώντας ότι η αντιπολίτευση δεν πρέπει να κάνει υποθέσεις για τη διαφθορά, αλλά να προσφέρει λύσεις.

«Δεν αρκεί να φωνάξεις ”Σταμάτα κλέφτη!”, πρέπει και ο ίδιος να μην είσαι κλέφτης», συμπλήρωσε.

Ο Πούτιν ρωτήθηκε αν “Έχει θέσει κάποιον πολιτικό διάδοχο του” και εκείνος απάντησε λέγοντας ότι είναι διεθνής πρακτική να υποδεικνύεται ένας διάδοχος, αλλά πρόσθεσε ότι εναπόκειται στον ρωσικό λαό να εκλέξει τον αρχηγό του, σύμφωνα με την The Moscow Times.

Ο Πούτιν υπερασπίστηκε και τις Ενιαίες Κρατικές Εξετάσεις της χώρας, λέγοντας ότι το υπάρχον μοντέλο δεν είναι τέλειο αλλά βοηθά μαθητές από τις περιφέρειες να φτάσουν στα κορυφαία πανεπιστήμια. Πρόσθεσε ότι πάνω από το 60% των φοιτητών στα κορυφαία πανεπιστήμια της Μόσχας προέρχονται από τις περιφέρειες.

Ρωτήθηκε ακόμα για το αν υπάρχουν σχέδια για αποικισμό του Άρεως. Ο Πούτιν έδωσε μια μακροσκελή απάντηση για τον πλανήτη και τον αποικισμό του. Εν κατακλείδι δήλωσε ότι υπάρχουν σχέδια για εξερεύνηση του πλανήτη “με τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας” το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκάλυψη Πούτιν: Αυτοί πραγματικά κυβερνούν την Αμερική (vid)

Απίστευτος Πούτιν: Τα «θεϊκά» τρολαρίσματα σε Μέρκελ, δημοσιογράφους κτλ (vid)

Ποια κρύβει ο Πούτιν; – Η γυναικάρα με τα κόκκινα που δεν είδαμε ποτέ! (video)