Έρχεται νέο “κανόνι” στα ΜΜΕ; Δεν πληρώνει το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη»

Ευρώπη

Στα κάγκελα βρίσκεται το σύνολο των πελατών του πρακτορείου διανομής τύπου «Ευρώπη», καθώς το πρακτορείο αρνείται ή αδυνατεί να πληρώσει μέσα ενημέρωσης -εφημερίδες και περιοδικά-  όπου διακινούσε τα έντυπα τους και εισέπραττε το τίμημα το οποίο θα έπρεπε να τους αποδώσει.

Έτσι υπάρχει φόβος για συνολικά μεγάλη αναστάτωση στο χώρο του Τύπου, αφού εφημερίδες και περιοδικά είχαν πάρει επιταγές οι οποίες αποδεικνύονται είτε ακάλυπτες, είτε είχαν προωθηθεί ή μεταβιβαστεί σε άλλους, για να καλύψουν υποχρεώσεις τους.

Πολλοί μάλιστα φοβούνται ότι το πρακτορείο Τύπου «Ευρώπη», μπορεί να βρεθεί μπροστά σε «ξαφνικό θάνατο», αλλά να κινδυνέψουν και πολλά έντυπα αφού θα είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί ομαλά η διανομή των εντύπων που συνεργάζονται με την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Παράλληλα πολλοί εκτιμούν ότι το… κανόνι της  «Ευρώπης» θα αποτελέσει αρχή ντόμινο για μεγάλα οικονομικά προβλήματα σε πολλούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις.

Να σημειωθεί ότι το πρακτορείο όπως και η εκτυπωτική μονάδα «Ίρις» βρίσκονταν μέχρι πρότινος υπό τον έλεγχο της οικογένειας Μπόμπολα, ωστόσο πρόσφατα βγήκαν σε πλειστηριασμό όπου δεν υπήρχε όμως έμπρακτο ενδιαφέρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα συνεργασία για τον Λυριτζή – Που θα είναι του χρόνου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχεται διπλό αναδρομικό χαράτσι για 250.000 επιστήμονες – Πότε και πόσα θα πληρώσουν

ΑΚΟΜΑ: Εργαζόμενος του BBC έβλεπε ροζ βίντεο την ώρα του δελτίου ειδήσεων (video)