Αδόλφος Χίτλερ ο… Τραμπ σε εξώφυλλο γερμανικού περιοδικού

Τον Ντόναλντ Τραμπ να εμφανίζεται τυλιγμένος με την αμερικανική σημαία και να προτάσσει το δεξί του χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό, κάνοντας ουσιαστικά απευθείας συσχετισμό του Προέδρου των ΗΠΑ με τον Αδόλφο Χίτλερ το γερμανικό περιοδικό Stern.

«Ο αγών του», τιτλοφορείται το τεύχος, σε άμεση αναφορά στο γνωστό αυτοβιογραφικό βιβλίο του Χίτλερ «Ο αγών μου», το οποίο αποτέλεσε το ιδεολογικό μανιφέστο του ναζιστικού κόμματος.

Στον υπότιτλο επισημαίνεται: «Νεοναζί, Κου-Κλουξ-Κλαν, ρατσισμός: πώς ο Ντόναλντ Τραμπ υποδαυλίζει το μίσος στην Αμερική».

Σε ανάλογο πνεύμα, την περασμένη εβδομάδα και το περιοδικό «Der Spiegel» παρουσίαζε στο εξώφυλλό του τον αμερικανό Πρόεδρο να φορά τη λευκή κουκούλα της Κου-Κλουξ-Κλαν, με τίτλο «Το πραγματικό πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ».

Ο γερμανικός Τύπος έχει τις τελευταίες ημέρες σχολιάσει ιδιαίτερα επικριτικά τις «ίσες αποστάσεις» που τήρησε ο κ. Τραμπ από τους εμπλεκόμενους στα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια από διαδηλωτές της «υπεροχής των λευκών».

Διαβάστε επίσης: Σοκ: Μετέδωσε ζωντανά τη στιγμή που τον χτύπησε αυτοκίνητο (video)