Ανεκδιήγητο – Ο εμπρηστής έβαζε φωτιές γιατί του άρεσε να βοηθάει στην κατάσβεσή τους!

Πιερία

Έβαζα φωτιές γιατί μου άρεσε μετά να βοηθάω στην κατάσβεσή τους, ομολόγησε στους άναυδους υπαλλήλους της Πυροσβεστικής που τον εντόπισαν ο 24χρονος εμπρηστής που ομολόγησε πως ευθύνεται για 16 πυρκαγιές που ξέσπασαν το τελευταίο διάστημα στις περιοχές Γέρακας, Ανθούσα, Παλλήνη, Ντράφι, Πικέρμι, Διώνη και Πεντέλη.

Οι πυροσβέστες έφτασαν στα ίχνη του αξιοποιώντας μαρτυρίες για το αυτοκίνητό του, ενώ όταν τελικά έφτασαν στα ίχνη του, εκείνος δεν άργησε να ομολογήσει: «Τις φωτιές τις έβαζα γιατί μου άρεσε μετά να εμφανίζομαι ως εθελοντής και να βοηθάω στην κατάσβεσή τους!», όπως αναφέρει το news Παλλήνης.

Μάλιστα, σύμφωνα επίσης με μαρτυρίες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ο δράστης, ο οποίος αυτοαποκαλούταν εθελοντής, αν και δεν είχε λάβει σχετικά διαπιστευτήρια από την τοπική αυτοδιοίκηση ή την Πυροσβεστική και δεν είχε στην κατοχή του πολιτικό  δίπλωμα για Ι.Χ  αλλά ούτε και επαγγελματικό, έχει θεαθεί να οδηγεί το εθελοντικό πυροσβεστικό του δήμου Παλλήνης  Dacota 500, σε βάρδιες Α΄,Β΄ και Γ΄ της πυρασφάλειας του δήμου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών της Ανθούσας, ο πατέρας του 24χρονου δράστη ήταν και αυτός  εποχικός  και εθελοντής στον Δήμο Κορωπίου και πέρσι σκοτώθηκε σε τροχαίο. Ο 24χρονος έμενε στον Άγιο Μηνά Ανθούσας, μαζί με την μητέρα του και την κατάκοιτη θεία του.

Ο 24χρονος με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, αναμένεται να οδηγηθεί την Δευτέρα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης: Ανοίγουν οι κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων – Στους 41 βαθμούς καύσωνα η Ελλάδα όλη την εβδομάδα