Εισαγγελέας στέλνει στο εδώλιο τον Χριστοφοράκο για το C4I

Εδώλιο για τον πρώην ισχυρό άντρα της Siemens Ελλάς Μιχάλη Χριστοφοράκο έδειξε ο εισαγγελέας εφετών Στέλιος Κωσταρέλλος, ο οποίος εισηγείται την παραπομπή του σε δίκη για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας αναφορικά με την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας C4I, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αρχικά είχε ζητήσει την απαλλαγή του Μιχ.Χριστοφοράκου όχι μόνο για το αδίκημα της απάτης αλλά και της δωροδοκίας. Όπως σημείωνε τότε, ο Χριστοφοράκος δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά τα εκατομμύρια που δόθηκαν από τα μαύρα ταμεία της Γερμανικής εταιρείας ήταν δωρεά. Για την υπόθεση όμως διατάχθηκε περαιτέρω κύρια ανάκριση με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Έτσι ο εισαγγελέας αποτιμώντας το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας με τη νέα του πρότασή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι προκύπτουν ενδείξεις ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μαζί με τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I.

Ο εισαγγελέας πάντως ζητεί εκ νέου να μη γίνει κατηγορία κατά του Χριστοφοράκου και πρώην στελέχους της Siemens Διον. Δενδρινού για απάτη και εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τα “Νέα”.

Η απαλλαγή όμως Χριστοφοράκου για το αδίκημα της απάτης (όπως και του Διον. Δενδρινού) για το οποίο θεωρεί πως δεν στοιχειοθετείται οδηγεί και στο αιτημά του να καταργηθούν τα δύο εντάλματα σύλληψης, που είχαν εκδοθεί εις βάρος του Χριστοφοράκου, για αυτό το αδίκημα το 2009. Υπενθυμίζεται πως ο πρωην ισχυρός άνδρας της Ζήμενς δεν είχε εμφανιστεί να απολογηθεί για την υπόθεση στον 4ο ειδικό ανακριτή και διέφυγε στη Γερμανία, όπου από τότε κυκλοφορεί ελεύθερος. Ζητεί όμως ταυτόχρονα να διατηρηθεί η ισχύς νεός εντάλματος σύλληψης για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ.

Συνολικά ο εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη για επιμέρους αδικήματα συνολικά 18 άτομα και τον τελευταίο λόγο έχουν και πάλι τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Καμπάνα» για τη Siemens – Κρίθηκε ένοχος ο Τάσος Μαντέλης

Μπογιές στα γραφεία της Siemens έριξε ο Ρουβίκωνας

Το βίντεο με την επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Siemens