Ενδοκυβερνητική σύγκρουση Καμμένου – Βούτση για τη Θρησκεία

Ενδοκυβερνητική κρίση προκάλεσαν οι οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τη θρησκεία, καθώς αντέδρασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, αδειάζοντάς κυριολεκτικά τον τρίτο εν την τάξη στην κρατική ιεραρχία..

Η δήλωση του κ. Βούτση ότι «η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών” ούτε “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”», καθώς και ότι «Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι “ταλιμπάν” της Ορθοδοξίας» εκτίναξε το πολιτικό θερμόμετρο στην κυβέρνηση.

Μετά τις διαφοροποιήσεις του Δημήτρη Καμμένου στη Βουλή για τις ρυθμίσεις σχετικά με το άσυλο και τη διαφωνία του για τους σημαιοφόρους με λοταρία, σειρά πήρε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, απασφάλισε μέσω Twitter, σχολιάζοντας: «Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων».

Πρόκειται για την πρώτη τοποθέτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ από τότε που άρχισαν να εκδηλώνονται τέτοιου είδους θέματα στην κυβερνητική δράση.

Και αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για επουσιώδες ζήτημα, καθώς το Μαξίμου σκέφτεται, υπό την πίεση και των κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, να διευρύνει και να επιμείνει στην αριστερή ατζέντα.

Στο μεταξύ, την «γραμμή» Βούτση ακολουθεί και το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε τις επικρίσεις της ΝΔ κατά του προέδρου της Βουλής «παρωχημένο εθνικισμό του “Πατρίς – Θρησκεία-Οικογένεια”», κάνοντας λόγο για «βαθιές διαχωριστικές γραμμές».

Παρέμβαση της ΝΔ

Στο θέμα παρενέβη και η ΝΔ η οποία κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής για παραλήρημα ιδεοληψίας. Από το Γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας.

Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα»

Απάντηση κυβέρνησης

Στην αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με δική του ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Ευχαριστούμε τη ΝΔ που με τις ανακοινώσεις της, αλλά και τη συνολική αντιπολιτευτική στάση της υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα μας».

«Η αριστεία των κληρονόμων, ο παρωχημένος εθνικισμός του “Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια” και το δόγμα τάξη και ασφάλεια, βρίσκουν το ταίρι τους στον φονταμενταλισμό της αγοράς και τον καθημερινό κιτρινισμό. Συνεχίστε έτσι» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης: Παραδέχτηκε ο Πετρόπουλος τις αυξημένες εισφορές στους αυτοαπασχολούμενους