Επιμένει ο Κουρουμπλής: «Πρέπει σταδιακά να πάμε σε ένα ευρύτερο σοσιαλιστικό μέτωπο»

Κουρουμπλής

Παρά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την πρόταση του για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής επιμένει στη θέση του.

«Δεν μπορεί να γίνει δεκανίκι της δεξιάς μια παράταξη που έχει την αντιδεξιά λογική στο DNA της. Σταδιακά θα πάμε σε ένα νεοφιλελεύθερο μέτωπο κι ένα ευρύτερο σοσιαλιστικό μέτωπο» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας στον ΣΚΑΪ.

Για να αποφύγει, ωστόσο, να προκαλέσει αναταραχή στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ έσπευσε να προσθέσει ότι «δεν καταγγέλλω τους ΑΝΕΛ γιατί δεν υπήρξαν εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης».

Όσο για το αν έχει συζητήσει τη δημιουργία μετώπου με τον Αλέξη Τσίπρα αρκέστηκε στο σχόλιο ότι ο πρωθυπουργός «έχει μέσα του το πνεύμα για μια τέτοια διάθεση».

Στις 10 Αυγούστου ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας για το άρθρο του Κώστα Λαλιώτη πρότεινε μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πολιτική Μητσοτάκη, αλλά είχε «φάει πόρτα» από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που είχε δηλώσει ότι «δεν θα υπάρξει καμία συνεργασία με πολιτικούς τυχοδιώκτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα επίθεση Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης: «Δεν θα σας περάσει για τον ΟΑΣΘ»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΝΔ για Φάμελλο: «Να εγκαταλείψει τις ανόητες θεωρίες συνωμοσίας»

ΑΚΟΜΑ: Απολογητής του κομμουνισμού ο Σταύρος Κοντονής