Μεγάλη ανακάλυψη: Βρήκαν αρχαίο Ελληνικό Ναό στην Ιορδανία

Έναν ναό της πρώιμης ελληνιστικής περιόδου ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου Γιαρμούκ (Yarmouk) στο Umm Qais της Ιορδανίας.

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν εξαπλωθεί σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο, ήδη από την εποχή των Μινωιτών, κάτι που το αποδεικνύει συνεχώς η αρχαιολογική σκαπάνη. Όπως και τώρα με την ανακάλυψη ενός αρχαίου ελληνικού ναού στην Ιορδανία.

Ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τον Ατέφ Σεγιάμπ του Πανεπιστημίου Γιαρμούκ έφερε στο φως έναν μεγάλο ναό στην περιοχή Umm Qais, η οποία βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα απόσταση βόρεια από το Αμμάν.

Ο ναός χρονολογείται μεταξύ του 332 και 363 π.Χ. και, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα, φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε τόσο κατά την Ρωμαϊκή περίοδο, όσο και κατά το Βυζάντιο, αλλά και αργότερα από τους Μωαμεθανούς.

Ο ναός αποτελείται από μια εσωτερική περιοχή, τον λεγόμενο προναό, ένα βάθρο και έναν βασικό ιερό θάλαμο, ο οποίος μπορούσε να φιλοξενήσει ικανό αριθμό ατόμων. Ο ναός ήταν φτιαγμένος σύμφωνα με τα αρχαιοελληνικά αρχιτεκτονικά πρότυπα. Ανακαλύφθηκαν αρκετοί κίωνες, καθώς και ένας μεγάλος κεντρικός, που στήριζε ολόκληρο το οικοδόμημα.

Ο ναός υποστηριζόταν από ένα δίκτυο μεταφοράς νερού, το οποίο τροφοδοτούσε τα κτίρια που τον περιέβαλλαν, όπως λουτρά και πολλά ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκινούν νέες ανασκαφές για απολιθώματα του Γκρεκοπιθήκου (pics)

Γνωρίζατε ότι το Λατινικό αλφάβητο προέρχεται από το Χαλκιδικό; (Video)

Οι σημερινοί Έλληνες έχουν στενή γενετική συγγένεια με Μινωίτες και Μυκηναίους