Νέα ένταση και τραυματισμός σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Ρώμη

Ένταση και ένας τραυματισμός καταγράφηκαν τη νύχτα σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην απόκεντρη περιοχή Tιμπουρτίνο Τέρτσο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, ένας Ερυθραίος μετανάστης μετά από διαπληκτισμό με εφήβους που ζουν στην περιοχή τους πέταξε πέτρες φωνάζοντάς τους να απομακρυνθούν.

Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης και αναμετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο αργότερα, γονείς κάποιων από τα παιδιά αυτά φέρονται να εισήλθαν στο κέντρο φιλοξενίας, το οποίο ανήκει στον Ιταλικό Ερυθρό Σταυρό, για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον σαραντάχρονο Ερυθραίο. Ο άνδρας, μετά από λίγο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στην πλάτη, που προκλήθηκε πιθανότατα από μαχαίρι. Η ζωή του πάντως δεν διατρέχει κίνδυνο.

Παράλληλα, μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής, δήλωσε ότι κρατήθηκε όμηρος επί μία ώρα μέσα στο κέντρο φιλοξενίας, μαζί με τον δωδεκάχρονο ανιψιό της και μπόρεσε να εξέλθει του κτιρίου μόνον χάρη στην παρέμβαση εργαζομένων του Ερυθρού Σταυρού.

Η διοίκηση του κέντρου μολαταύτα γνωστοποίησε πως μέσα στους χώρους του, δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Η εισαγγελία της Ρώμης ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και όλοι ελπίζουν, τώρα, η ένταση που επικρατεί στην όλη περιοχή, να μην οδηγήσει σε ξέσπασμα νέων επεισοδίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνεχίζεται το κύμα προσφύγων σε Λέσβο και βόρειο Αιγαίο

Μόρια: Μετανάστες ήθελαν να πάνε σε άλλο καταυλισμό

Από 53.000 μετανάστες έχουν περάσει από την Μεσόγειο

Ιταλία: Απελαύνουν ισλαμιστή που φώναξε «Αλλάχ Άκμπαρ»