“Ξέφραγο αμπέλι” η Ελλάδα: Φοροφυγάδες επιστρέφουν στον τόπο του “εγκλήματος” και παρανομούν

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο..Οι παρανομούντες όχι μόνο επιστρέφουν στον “τόπο του εγκλήματος” αλλά και συνεχίζουν να παρανομούν, παρόλο που πιάστηκαν και τους επεβλήθησαν βαρύτατα πρόστιμα!

Ο λόγος για το Γαϊδουρονήσι, όπου μετά την επιβολή προστίμων για φοροδιαφυγή, οι πρωταγωνιστές όχι μόνο επέστρεψαν και ξεκίνησαν να λειτουργούν την επιχείρηση, αλλά τώρα είχαν…αδήλωτους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν συμμόρφωση με τις ταμειακές μηχανές, αλλά βρήκαν επτά ανασφάλιστους υπαλλήλους.

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μπορεί να κάνουν τη δουλειά τους αλλά όπως φαίνεται, ούτε οι έλεγχοι και τα πρόστιμα αρκούν για να σταματήσουν οι παρατυπίες και οι παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Έτσι, δεν πρόλαβαν να ανοίξουν ξανά -με απόφαση του Πρωτοδικείου- οι καντίνες στο Γαϊδουρονήσι, οι οποίες έγιναν διάσημες για τις «μαϊμού» ταμειακές μηχανές, και οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε επανέλεγχο που έκαναν διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε ασφαλίσει τους εργαζομένους του!

Σε αντίθεση με την περασμένη φορά, οι αποδείξεις κόβονταν κανονικά και από κανονικές ταμειακές μηχανές.  Ωστόσο, όταν οι πέντε ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ζήτησαν τα στοιχεία ασφάλισης για  τους επτά εργαζόμενους που είδαν ότι εργάζονται στις καντίνες, διαπίστωσαν ότι αυτοί δεν είχαν δηλωθεί!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης έσπευσε μετά τον έλεγχο να ασφαλίσει τους εργαζόμενους, αλλά ο φάκελος απεστάλη από την ΑΑΔΕ στον ΕΦΚΑ και αυτός θα καταβάλει πρόστιμο 73.500 ευρώ, δηλαδή 10.500 ευρώ «το κεφάλι» για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο.

Τα “παρατράγουδα”

– Στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, σε καφέ- μπαρ στο οποίο είχε μπει «λουκέτο» το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, κλιμάκιο της ΑΑΔΕ ανακάλυψε το πρωί της Κυριακής ότι ο ιδιοκτήτης του είχε παραβιάσει τη σφραγίδα και το λειτουργούσε εκ νέου. Αυτόματα το 48ωρο «λουκέτο» μετατράπηκε σε κλείσιμο για 10 ημέρες.

–  Στη Σάμο ιδιοκτήτρια εστιατορίου αντέδρασε επειδή κλιμάκιο της ΑΑΔΕ, παρουσία αστυνομικών, επέβαλε λουκέτο 48 ωρών για αποδείξεις που δεν έκοβε. Η ιδιοκτήτρια έσκισε το αυτοκόλλητο στην είσοδο αρνούμενη να δεχθεί το «λουκέτο». Η «καμπάνα» για την συμπεριφορά της αυτή ήταν να οδηγηθεί στο αυτόφωρο και το κατάστημα να κλείσει για 12 ημέρες!

– Λουκέτα για 2 ημέρες επέβαλαν επίσης οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ και σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας φαστ-φουντ (λειτουργούσε ως franchise) στο Ηράκλειο στην Κρήτη, σε πολύ γνωστό σουβλατζίδικο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε beach bar  στο Εράσμιο στην Ξάνθη, αλλά και σε καφέ- μπαρ στην Αχλαδερή στο Αλιβέρι της Εύβοιας.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν κοβόταν καμία απόδειξη στην καντίνα στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή- Θάσος και επιβλήθηκε πρόστιμο, καθώς δεν μπορεί, βάσει του νόμου, να μπει «λουκέτο».