Ξανά “χαστούκι” Μέρκελ σε Ερντογάν – Αναστολή στην τελωνειακή ένωση Ε.Ε.-Τουρκίας

Μέρκελ

Ηχηρό «χαστούκι» από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ δέχθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βλέπει να απομακρύνεται η Τουρκία από το ευρωπαϊκό όραμα.

Η γερμανική κυβέρνηση ζητά την αναστολή, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των προκαταρκτικών εργασιών της για τις διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα με αντικείμενο την επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης Ε.Ε.-Τουρκίας γιατί κάτι τέτοιο θα έστελνε «λάθος μήνυμα», σύμφωνα με ένα προσχέδιο κειμένου που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Στο έγγραφο αυτό γίνεται επίσης αναφορά σε μια σειρά άλλων μέτρων που θα ήθελε το Βερολίνο να εφαρμοστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να αυξηθούν οι οικονομικές πιέσεις προς την Τουρκία ούτως ώστε να υποχρεωθεί να εφαρμόσει το κράτος δικαίου.

Επισημαίνεται ότι, δεδομένων των εξελίξεων στην Τουρκία, η προενταξιακή βοήθεια (ΜΠΒ) θα πρέπει να στοχεύει «ακόμη περισσότερο προς την υποστήριξη της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου». Επίσης, η Γερμανία σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να διακόψει όλη την προενταξιακή βοήθεια προς την Τουρκία, αν παραστεί τέτοια ανάγκη.

Σύμφωνα πάντα με αυτό το προσχέδιο, η Γερμανία αναμένει από την Επιτροπή «να μετατοπίσει τη χρηματοδότηση από την Τουρκία, κατά τρόπο που να είναι βαρύνουσας σημασίας, σε σύγκριση με τη συνολική χρηματοδότηση που λαμβάνει η Τουρκία με βάση τον μηχανισμό προενταξιακής βοήθειας».

Πηγή: mignatiou.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτοιμος για πόλεμο με την Βόρειο Κορέα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κινδύνεψαν ζωές – Ο πύραυλος του Κιμ Γιονγκ Ουν θα μπορούσε να είχε χτυπήσει αεροσκάφος της Air France

ΑΚΟΜΑ: Γυναίκα συνειδητοποιεί με τρόμο ότι δεν μένει μόνη της στο σπίτι!