Ποινή φυλάκισης δυο ετών με τριετή αναστολή επεβλήθη στον Ανδρέα Γεωργίου

Ένοχος για μια από τις τρεις πράξεις παράβασης καθήκοντος για τις οποίες κρίθηκε από μηδενική βάση – καθώς σε πρώτο βαθμό ομόφωνα είχε αθωωθεί για το σύνολο των αδικημάτων- κρίθηκε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων το οποίο και του επέβαλε την ποινή των δύο ετών φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Το Δικαστήριο μάλιστα δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε την ανώτατη ποινή με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας Λάμπρου Πατσαβέλλα. Ο εισαγγελέας τόνισε πως η πράξη που αποδίδεται στον κατηγορούμενο έχει ιδιαίτερη ηθική απαξία.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο τον καταδίκασε γιατί δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για την διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 τον Νοέμβριο 2010.

Αντίθετα τον απάλλαξε από την κατηγορία που αντιμετώπιζε διότι δεν συγκαλούσε το ΔΣ καθώς και από το σκέλος εκείνο που αφορούσε το ότι διατηρούσε παράλληλα θέση και στο ΔΝΤ για λίγους μήνες ταυτόχρονα με την άσκηση των καθηκόντων του στην ΕΛΣΤΑΤ.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται και η κρίση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κατηγορία της ψεύδους βεβαίωσης, καθώς η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχει ασκήσει αναίρεση και για το δεύτερο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Διαβάστε επίσης: Απανθρακώθηκε οδηγός νταλίκας σε σύγκρουση με ΙΧ στη Λεπτοκαρυά 

Μην χάσετε: Κι όμως κάτι συμβαίνει στον Κορινθιακό… Έρχεται η «προφητεία» Βαρώτσου;

Ακόμη: 36 φωτιές μέσα σε ένα 24ωρο κατέκαψαν όλη την Ελλάδα