Πυροσβεστική: Έτσι πήρε διαστάσεις η μεγάλη φωτιά στον Κάλαμο

ÐÕÑÊÁÃÉÁ ÓÔÏÍ ÊÁËÁÌÏ-ÏÑÁÔÏÓ Ï ÊÁÐÍÏÓ ÁÐÏ ÔÇÍ ÁÈÇÍÁ (ICONPRESS/ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÍÔÏÕÍÔÏÕÌÇÓ)

Ανακοίνωσε εξέδωσε η Πυροσβεστική υπηρεσία, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η φωτιά που ξέσπασε χθες στο απόγευμα στον Κάλαμο έλαβε γρήγορα διαστάσεις.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει τα εξής:

“Στις 16:16 χθες εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή του Καλάμου Αττικής η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά ενισχύθηκαν και αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 68 οχήματα με 150 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 εθελοντικά οχήματα, 38 υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας, έξι χωματουργικά μηχανήματα, 50 άτομα και τέσσερα μηχανήματα από τις ένοπλες δυνάμεις. Επίσης, με το πρώτο φως της ημέρας οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν με εναέρια μέσα.

Η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω της μεταβλητότητας που παρουσίαζε η ένταση και η διεύθυνση του ανέμου, του είδους της βλάστησης, της ποσότητας της καύσιμης ύλης και του ανάγλυφου της περιοχής εκδήλωσής της και δεν κατέστη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο στο αρχικό της στάδιο.

Πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά καθώς εξελίσσεται σε μεικτή ζώνη κατοικιών και δασικών εκτάσεων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις πέραν του περιορισμού των μετώπων έχουν ως προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Με την ευκαιρία αυτή, απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας που βρίσκονται κοντά στην πληγείσα περιοχή να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρεκόρ πυρκαγιών! 120 φωτιές σε ένα 24ωρο δεν άφησαν τίποτα όρθιο

Αυτή είναι η φωτογραφία του πυροσβέστη που συγκλονίζει (pics)

Μάχονται απέναντι σε ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο 25χλμ οι πυροσβέστες! (pics & video)