Ρεκόρ πυρκαγιών! 120 φωτιές σε ένα 24ωρο δεν άφησαν τίποτα όρθιο

Οι περισσότερες πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν από χθες στις 6 το πρωί μέχρι σήμερα στις 6 το πρωί, καταδεικνύοντας με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι εμπλέκονται και εμπρηστές στο έργο…

Όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής συνολικά το 24ωρο που πέρασε εκδηλώθηκαν 91 πυρκαγιές οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν πολύ γρήγορα υπό έλεγχο, ενώ σημειώθηκαν και 29 περιαστικές.

Αυτήν την ώρα εκτός από την καταστροφική πυρκαγιά του Καλάμου σε εξέλιξη είναι 12 ακόμη φωτιές στη Ζάκυνθο. Τα πλέον σοβαρά μέτωπα είναι αυτά στο Κοιλιωμένο, στο Καταστάρι και στο Παλιό Χωριό του δήμου Αρτεμισίου.

Χθες και κατά τη διάρκεια της νύχτας εκδηλώθηκαν πυρκαγιές και στην Κεφαλονιά από τις οποίες τέσσερις είναι σε εξέλιξη χωρίς όμως να εμπνέουν ανησυχία.

Ανησυχία δημιούργησε η φωτιά στην Καβάλα η οποία είχε μια αναζωπύρωση που όμως αντιμετωπίσθηκε και σύμφωνα με την πυροσβεστική η κατάσταση είναι καλύτερη.

Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στον Κάλαμο έφτασε μέχρι τον Βαρνάβα καίγοντας και στις δύο περιοχές σπίτια.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά που έχει μετατρέψει σε στάχτες χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο με κατεύθυνση ταυτόχρονα προς το Καπανδρίτι και το Σέσι Γραμματικού.

Διαβάστε επίσης: Αγνοείται ένας μόνιμος κάτοικος στον φλεγόμενο Βαρνάβα