Στο στόχαστρο των εκδοτών ο Φώτης Μπόμπολας για το πρακτορείο Ευρώπη

110

Λίγες εβδομάδες πριν από την οριστική κατάρρευσή του, το Πρακτορείο Διανομής Τύπου «Ευρώπη», συμφερόντων του ομίλου Πήγασος, του Φώτη Μπόμπολα, κατέβαλε στις εταιρείες Πήγασος και Εκδόσεις Έθνος ΑΕ, το ποσό των 800.000 ευρώ.

Πρόκειται για ποσό που οφειλόταν στους εκδότες – πελάτες του πρακτορείου, στους οποίους και θα έπρεπε να είχε καταβληθεί, υποστηρίζουν εκδότες οι οποίοι συνεργάζονται με το πρακτορείο διανομής.

Σύμφωνα με το capital.gr η «έκτακτη» αυτή καταβολή προς τις εταιρείες Πήγασος και Εκδόσεις Έθνος ΑΕ επέτεινε το πρόβλημα ρευστότητας του Πρακτορείου εντός του Ιουλίου, αφού την ίδια περίοδο είχε σταματήσει και η έκδοση των εφημερίδων της Πήγασος, Έθνος και Έθνος της Κυριακής.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την ίδια περίοδο είχε συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο του Πρακτορείου, καθ’ υπόδειξη τόσο του Φ. Μπόμπολα –ο οποίος μέχρι τέλους καθοδηγούσε τις ενέργειες– όσο και του μέχρι πρότινος διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Παπαδόπουλου του εκτελεστικού προέδρου, κ. Παναγούλια καθώς και του οικονομικού διευθυντή, Σπύρου Δουλφή, που είναι και τα εναπομείναντα εκτελεστικά μέλη και είχαν αποφασίσει τη σύγκληση γενικής συνέλευσης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6,2 εκατ. ευρώ!

Ενώ η Πήγασος και οι Εκδόσεις Έθνος ΑΕ με την ιδιότητα των βασικών μετόχων του Πρακτορείου ενέκριναν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με σκοπό να καταβάλουν χρήματα για την εξυγίανσή του και τη συνέχιση της δραστηριότητάς του, εντέλει δεν έγινε τίποτα

Η Αύξηση Μετοχικιπυ Κεφαλαίου δεν πραγματοποιήθηκε τελικώς, αφού κανένα ποσό δεν καταβλήθηκε ως το τέλος της περιόδου της αύξησης, που ήταν η 4η Αυγούστου.

Την ίδια περίοδο ο Φ. Μπόμπολας διέρρεε προς πάσα κατεύθυνση πως έχει κλείσει συμφωνία με τον όμιλο Σαββίδη ώστε να μπει κι εκείνος μέτοχος στο Πρακτορείο προκειμένου να ενισχυθεί κεφαλαιακά.

Όπως αποδείχθηκε ο όμιλος Σαββίδη όχι μόνο δεν συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου,  αλλά δεν κατέβαλε ούτε καν το ευτελές ποσό των 156.000 ευρώ που ήταν και η τιμή εκπλειστηρίασής του για να αποκτήσει το 26,5%.

Οι εκδότες υποστηρίζουν πως πρόκειται περί οργανωμένης παραπλάνησής τους καθώς δεν έλαβαν χρήματα τα οποία τους οφείλονταν.

 

Σημειώνεται ότι υπάρχουν υπόλοιπα του δικτύου υποπρακτόρων τα οποία είναι ικανά να ικανοποιήσουν, έστω κι εν μέρει τις απαιτήσεις προς τους εκδότες, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες των εκδοτών τα υπόλοιπα αυτά σχεδιάζονται από τη διοικητική ομάδα του Πρακτορείου να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη άμεσων λειτουργικών υποχρεώσεών του, ώστε να αποφύγουν οι ίδιοι άλλες ποινικές κυρώσεις.

Περαιτέρω έρευνα πρόκειται επίσης να γίνει σύντομα σε σχέση με καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για «καπέλα» τα οποία το Πρακτορείο Ευρώπη έβαζε στο «Έθνος» και στο «Έθνος της Κυριακής», ιδιοκτησίας του βασικού μετόχου του, προκειμένου να αποσπά μεγαλύτερα διαφημιστικά κονδύλια από την αγορά. Και η εν λόγω υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις – Ο Σαββίδης έφυγε από το Mega