Βόμβα! Φεύγει ο Λαλιώτης από το… ΠΑΣΟΚ; Το “φλερτ” με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Πριν από μερικές ημέρες, ο Κώστας Λαλιώτης, γνωστός για τις θέσεις και απόψεις του διαχρονικά, έγραψε ένα άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών, προκαλώντας πολλές συζητήσεις, όχι μόνο στα όσα “είπε” αλλά και ότι διάλεξε μια εφημερίδα που ως γνωστόν κινείται στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, οι απόψεις του, έχουν βρει πρόσφορο έδαφος στη κυβέρνηση και δεν είναι τυχαίο πως στελέχη που πρόσκειται στο σκληρό πυρήνα του Αλέξη Τσίπρα, βγήκαν ανοιχτά να τον στηρίξουν, την ίδια ώρα που θεωρούν το ΠΑΣΟΚ ως κομματικό απολίθωμα! Και ήδη ορισμένοι λένε πως ο Κώστας Λαλιώτης έχει τάσεις φυγής από το κόμμα που δεν άφησε… ποτέ, βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον ιδανικό “τόπο” για να λέει εκεί τις απόψεις του!

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως ο Χριστόφορος Βερναδάκης, από τους “κολλητούς” του πρωθυπουργού, βγήκε με άρθρο του στη “ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ” και τον στήριξε τόσο πολύ που μάλιστα είχε ως τίτλο «η μοναξιά του Λαλιώτη και το μήνυμά του».

“Ο Λαλιώτης, ένας άνθρωπος με αναμφισβήτητο πολιτικό και ιστορικό ένστικτο, είναι τραγικά μόνος μέσα σε αυτό το κομματικό απολίθωμα. Δυστυχώς, ο λόγος του δεν έχει αποδέκτες στη σημερινή πραγματικότητα του ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη που έχουν απομείνει σκέφτονται μόνο την πολιτική τους επιβίωση και είναι ικανά να κάνουν τα πάντα γι’ αυτή. Η «Δεξιά» δεν είναι πια ένας φορέας ταξικής πολιτικής· είναι η σημαία της πολιτικής τους καριέρας. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ όχι μόνο έχει ξεχάσει τι σημαίνει Δεξιά, αλλά και, μέσω της βενιζέλειας σοφιστείας, αντιστρέφει το παλιό σύνθημα. Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Αριστερά, διαμηνύει συνεχώς, κολλώντας σαν βδέλλα στο άρμα του μητσοτακισμού…” αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας.

Και καταλήγει ως εξής: “Απέναντι στη βαρβαρότητα του κοινωνικού αυτοματισμού πρέπει να αθροίσουμε δυνάμεις και να αναζητήσουμε τη συσπείρωση όλων των πολιτικών δυνάμεων του αντιδεξιού και αντινεοφιλελεύθερου τόξου σε ένα πλατύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο για τη δημοκρατία και την κοινωνία. Σε αυτό το μέτωπο είναι ισότιμα όλοι και όλες ευπρόσδεκτοι και ευπρόσδεκτες. Ανεξάρτητα από το ποια πολιτική κληρονομιά τούς καθορίζει. Και η παρέμβαση του Κώστα Λαλιώτη βοηθά πολλαπλά σε αυτή την οδό. Κυρίως γιατί υπενθυμίζει στην εναπομείνασα βάση του ΠΑΣΟΚ ότι το κόμμα αυτό ή θα είναι αντιδεξιό (και αντινεοφιλελεύθερο) ή δεν θα υπάρχει καθόλου. Αυτή την απεύθυνση την έχει ανάγκη η ιστορία των δεκάδων χιλιάδων αγωνιστών του ΠΑΚ, της Δημοκρατικής Άμυνας του Καράγιωργα, της ΠΑΣΠ της πρώτης Μεταπολίτευσης, του ΠΑΣΟΚ των δυτικών συνοικιών των εκλογών του 1985”.

Λέτε να υπάρξει… μεταγραφή;