Σοκ: Εκκενώνονται σπίτια στον οικισμό Σαλαμίδι – Νέο ανεξέλεγκτο μέτωπο στην Ηλεία!

Συνεχείς αναζωπυρώσεις εκδηλώνονται στην περιοχή Σαλαμίδι ενώ συνεχίζει την καταστροφική του πορεία το μέτωπο στο Μετόχι, ενώ στην Ηλεία εκδηλώθηκε νέα εστία και κατευθύνεται ανεξέλεγκτη στο χωριό περιστέρι!

Μεγάλος φόβος των επιτελών της Πυροσβεστικής είναι στην Αθήνα η ενδεχόμενη ένωση των δύο μετώπων και κατεύθυνσή τους προς το Καπανδρίτι ή ακόμα και τη Μαλακάσα.

Όπως έγινε γνωστό, το μεγαλύτερο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα σε μια χαράδρα, όπου προσπαθούν να το κρατήσουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με τη συνδρομή εναέριων μέσων.

Ωστόσο μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει πλέον το πύρινο μέτωπο στο Μετόχι Καπανδριτίου καθώς ένα αδιαπέραστο τείχος καπνού έχει σηκωθεί στην περιοχή με αποτέλεσμα αεροσκάφη και ελικόπτερα να αδυνατούν να κατέβουν σε χαμηλό ύψος για να πλήξουν τις φλόγες.

Έτσι αρκούνται σε ρίψεις περιμετρικά του μετώπου, δρώντας περισσότερο προληπτικά παρά κατασταλτικά.

Το μέτωπο αυτό είναι σε εξέλιξη από τη νύχτα και μάλιστα κάποια στιγμή πέρασε το δρόμο προς Καπανδρίτι, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να συγκρατήσουν τη φωτιά και μέχρι στιγμής την κρατούν στη χαράδρα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Καπανδριτίου, Μιχάλης Ντάσης, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια στον οικισμό του Σαλαμιδίου καθώς η φωτιά έχει φτάσει μια ανάσα από τις αυλές.

Διαβάστε επίσης:

Μάχη να περιορισθεί η μεγάλη φωτιά πριν πέσει η νύχτα στον Κάλαμο

Στέλνει άντρες και οχήματα για τις φωτιές στην Ελλάδα η Κύπρος

Συναγερμός στην πυροσβεστική: Δεν ελέγχεται το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Αττική – Απίστευτες καταστροφές (pics)