Δείτε τα δώρα που χάρισαν οι Περιστέρα και Παυλοπούλου στην Μπριζίτ (pics)

Εντυπωσιακά δώρα, που παρέπεμπαν στην αρχαία Ελλάδα και δεν άφησαν ασυγκίνητη τη σύζυγο του Γάλλου Προέδρου Μπριζίτ Μακρόν προσέφεραν οι κ.κ. Βλασία Παυλοπούλου, Περιστέρα Μπαζιάνα και Μαρέβα Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, ένα χρυσό κολιέ με φύλλα ελιάς ήταν το δώρο της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, μετά την ολοκλήρωση της πρωινής επίσκεψής τους στην Αρχαία Αγορά.

Η κ. Μακρόν το φόρεσε αμέσως με τη βοήθεια της κ. Παυλοπούλου, ευχαρίστησε και είπε: «Μου θυμίζει Αρχαία Ελλάδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στην Αρχαία Αγορά, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας συζήτησε ιδιαίτερα το θέμα των θεσμών, της λειτουργίας της Αρχαίας Αγοράς.

Οι τουρίστες που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην Αρχαία Αγορά και την αναγνώρισαν εξέφρασαν την επιθυμία να βγάλουν σέλφι με την Μπριζίτ Μακρόν.

Δώρα στην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας έδωσαν και η Μαρέβα Μητσοτάκη, όπως έγινε γνωστό χθες, αλλά και η Περιστέρα Μπαζιάνα.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Real, η σύντροφος του πρωθυπουργού έκανε δύο δώρα στην Μπριζίτ Μακρόν.

Το πρώτο της το έδωσε μέσα στο αυτοκίνητο που μετέφερε χθες τις δύο κυρίες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Ακρόπολη και ήταν ένα βιβλίο με ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη στη γαλλική γλώσσα και ένα cd του συνθέτη Κωνσταντίνου Χριστοδούλου.

Στη συνέχεια όμως της έδωσε και το επίσημο δώρο το οποίο παραδόθηκε εθιμοτυπικά, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από το Μουσείο Μπενάκη και κολιέ με πέρλα αντίγραφα του 4ου αιώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Μαρέβα Μητσοτάκη έκανε και αυτή μια πολύ ευγενική κίνηση και ετοίμασε ένα δώρο για την κυρία Μακρόν το οποίο της το έστειλε πριν εκείνη φθάσει στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε ως δώρο στην Μπριζίτ Μακρόν μια τσάντα και ένα πουκάμισο, του δικού της brand, που κατασκευάστηκαν όμως αποκλειστικά για την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

Δεν ανήκουν δηλαδή σε κάποια συλλογή του brand. Φυσικά, τόσο η τσάντα, όσο και το πουκάμισο είναι φτιαγμένα με τις προδιαγραφές του brand δηλαδή από εξαιρετικά ελληνικά υλικά που φτιάχνουν τεχνίτες σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Το ντεμπούτο της κουκλάρας Ιωάννας Τριανταφυλλίδου σε αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά (video)