Ελπίζει ο Τσίπρας: “Η επόμενη ΔΕΘ θα συμβολίζει την αυγή μιας νέας περιόδου για τη χώρα”

Τσίπρας

Η επόμενη ΔΕΘ θα συμβολίζει την αυγή μιας νέας περιόδου για τη χώρα αφήνοντας οριστικά πίσω την εποχή της κρίσης, τονίζει ο πρωθυπουργός σε άρθρο του στο περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή την 82η ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην τιμώμενη χώρα, που φέτος είναι η Κίνα και επισημαίνει ότι σε τομείς όπως η ενέργεια, οι υποδομές, οι μεταφορές και οι εξαγωγές, υπάρχουν μια σειρά από projects που εργαζόμαστε από κοινού με την κινεζική πλευρά ώστε σύντομα να δούμε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην 82η χρονιά της πλέον, είναι ένα γεγονός πολύ ευρύτερο από μια συνάντηση οικονομικού και εμπορικού ενδιαφέροντος.

Είναι πλέον ένας θεσμός διεθνούς απήχησης, που φέρνει την πόλη της Θεσσαλονίκης, σε πρωταγωνιστικό ρόλο και αναδεικνύει τις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει τόσο η Βόρεια Ελλάδα όσο και η πατρίδα μας, στο σύνολο της.

Η φετινή ΔΕΘ, είναι ξεχωριστή και για έναν ακόμη λόγο. Και αυτός δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι τιμώμενη χώρα είναι η φίλη χώρα της Κίνας. Μια παγκόσμια υπερδύναμη, με την οποία η χώρα μας μοιράζεται ιστορικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς.

Η Κίνα και η Ελλάδα, είναι φορείς στο σήμερα, της πλούσιας παρακαταθήκης των αρχαίων πολιτισμών τους και των σημαντικών επιτευγμάτων τους – μεταξύ άλλων – στις τέχνες, την επιστήμη, το εμπόριο.

Στην πρόσφατη επίσκεψη μου στην Κίνα, επανεπιβεβαιώσαμε από κοινού με τον Πρόεδρο Xi Jinping ότι η συνεργασία Ελλάδας-Κίνας, αποτελεί στρατηγική επιλογή και για τις δύο πλευρές και οι δυνατότητες για τη διαρκή διεύρυνση των πτυχών αυτής της συνεργασίας, είναι τεράστιες.

Σε τομείς όπως η ενέργεια, οι υποδομές, οι μεταφορές και οι εξαγωγές, υπάρχουν μια σειρά από projects που εργαζόμαστε από κοινού με την κινεζική πλευρά ώστε σύντομα να δούμε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Σε μια περίοδο που η Ελλάδα βαδίζει με σταθερά βήματα το δρόμο της ανάκαμψης και της εξόδου από τη σκληρή περίοδο των μνημονίων και της λιτότητας, η ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας μας είναι, το δίχως άλλο, ζωτικής σημασίας.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα είναι ακόμα ένας σημαντικός σταθμός σε αυτή την προσπάθεια στην οποία το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, μπορεί και οφείλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Είμαι βέβαιος ότι ενώνοντας δυνάμεις, δουλεύοντας σκληρά και με όραμα, μπορούμε να είμαστε σε θέση ώστε τον Σεπτέμβρη του 2018, με το τέλος των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, η επόμενη ΔΕΘ να συμβολίσει την αυγή μιας νέας περιόδου για τη χώρα και την κοινωνία μας, αφήνοντας οριστικά πίσω της την εποχή της κρίσης, που πρέπει να παρέλθει ανεπιστρεπτί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγρια σύγκρουση Αχτσιόγλου με Γεωργιάδη για την αδήλωτη εργασία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πανικός στη Βουλή – Οργισμένες αντιδράσεις για το «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών» του χρυσαυγίτη Λαγού (video)

ΑΚΟΜΑ: Αλέκος Αλαβάνος: «Αστείο» το άρθρο Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου (ηχητικό)