Εξαγριωμένος άνεργος πλάκωσε στο ξύλο υπάλληλο του ΟΑΕΔ

Η υποβόσκουσα αγανάκτηση των ανέργων απέναντι στην κρατική πολιτική απαξίωσης των ανθρώπων που έχασαν τις δουλειές τους και αποκλείονται είτε αμέσως, είτε από ένα χρονικό διάστημα, από τα επιδόματα, προκαλεί πολλές φορές την εξαγρίωση τους

Έτσι, όπως πληροφορηθήκαμε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει «άλλο ένα περιστατικό άσκησης βίας σε υπάλληλο του Οργανισμού».

Όπως αναφέρει: «…σημειώθηκε 25/9/2017 σε Υπηρεσία μας και συγκεκριμένα στο ΚΠΑ πλατείας Αττικής. Εξαγριωμένος πολίτης επιτέθηκε σε συνάδελφο επειδή του ζήτησε να προσκομίσει τα αναγκαία δικαιολογητικά εγγραφής, όπως ορίζουν οι εγκύκλιοι του Οργανισμού!

Ο συνάδελφος υπέστη  κάταγμα στον ώμο με ενδεχόμενο υποβολής σε χειρουργική επέμβαση! Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε σωρεία άλλων περιστατικών άσκησης λεκτικής και σωματικής βίας, ως αποτέλεσμα ενός αποδομημένου κοινωνικού ιστού, όπου οι δημόσιοι Υπάλληλοι θεωρούνται συλλήβδην ένοχοι, πολλές φορές δε, αντιμετωπίζονται από τους συναλλασσόμενους πολίτες   ως νομοθέτες. Ειδικά στον Οργανισμό μας οι υπάλληλοι αισθάνονται απροστάτευτοι.

Καλούμε τη Διοίκηση να αντιμετωπίσει το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα. Η επόμενη περίοδος είναι μια περίοδος έντασης από πλευράς υποδοχής ανέργων και καθώς το προσωπικό είναι ελάχιστο οι εντάσεις θα είναι καθημερινές.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Συνάδελφο και καταδικάζουμε απερίφραστα αυτό και κάθε άλλο περιστατικό άσκησης βίας.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας η υπηρεσία θα παραμείνει κλειστεί σήμερα από τις 11πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου».

Διαβάστε επίσης: Τεράστιος υδροστρόβιλος εμφανίστηκε στη Ζάκυνθο (video)