Καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση ο πατέρας που άφησε τα μωρά στο Περιστέρι

Στην καταδίκη του 23χρονου πατέρα, ο οποίος μαζί με τη ανήλικη σύζυγο του, εγκατέλειψαν ολομόναχα τα δυο βρέφη τους στο σπίτι τους στο Περιστέρι, προχώρησε σήμερα το αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο, της Αθήνας. Ο πατέρας, κρίθηκε ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον 23χρονο είναι φυλάκιση 18 μηνών εξαγοράσιμη προς δέκα ευρώ την ημέρα ενώ η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε στο δικαστήριο να μην δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινή, χαρακτηρίζοντας την πράξη του κατηγορουμένου, ως ιδιαιτέρως επικίνδυνη.

Με την απόφασή του το δικαστήριο έκανε μεν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, πλην όμως επειδή η ποινή είναι κάτω των δυο ετών ο κατηγορούμενος θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε.

Σε μια προσπάθεια του να εξηγήσει την πράξη του στο δικαστήριο, ο 23χρονος ζήτησε «χίλια συγνώμη» και υποστήριξε στην απολογία του ότι ένιωσε αδιαθεσία και για αυτό έπρεπε να πάει σε νοσοκομείο.

Είπε, μεταξύ άλλων: «Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο. Έλεγα στη σύζυγο μου να μείνει με τα παιδιά αλλά εκείνη επέμενε να έρθει μαζί μου. Τα παιδιά ήταν ταϊσμένα και κοιμόντουσαν στην κούνια τους. Δεν τα πήραμε μαζί επειδή στο νοσοκομείο έχει μικρόβια».

Στην αγόρευσή της, ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας ήταν καταπέλτης. «Δεν αφήνουμε βρέφη πέντε μηνών στο σπίτι μόνα τους. Εκτίθενται σε κίνδυνο και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τους λόγους. Η μόνη αντίδραση τους είναι το κλάμα και η βοήθεια όποιου ξένου προστρέξει» είπε η εισαγγελική λειτουργός και ζητώντας να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος προσέθεσε:

«Από πουθενά δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος όντως βρισκόταν στο νοσοκομείο. Ακόμα όμως κι αν πήγε στο νοσοκομείο έπρεπε ή να μείνει η μητέρα μαζί τους ή να πάρουν τα βρέφη μαζί τους ή να ειδοποιήσουν κάποιο συγγενή τους να τα προσέχει».

Οι δυο γονείς είχαν αφήσει ολομόναχα τα βρέφη στο σπίτι και οι γείτονες που άκουσαν το κλάμα των παιδιών ειδοποίησαν την αστυνομία όπως και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Διαβάστε επίσης: Εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών με… 271 κατηγορούμενους στη Ρόδο!