Λονδίνο: Τρομοκρατική επίθεση η έκρηξη στο μετρό – Νέες εικόνες από το συμβάν (pics)

Η βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε το χειρισμό της υπόθεσης της έκρηξης στο μετρό του Λονδίνου, χαρακτηρίζοντάς το ως τρομοκρατική επίθεση. 

Αυτόπτης μάρτυρας που ήταν μπροστά στο περιστατικό, μιλώντας στο BBC, είπε ότι ακούστηκε ένας θόρυβος και μετά υπήρξε ένα «τείχος φλόγας», το οποίο εξαπλώθηκε μέσα στο γεμάτο κόσμο βαγόνι.

Οι πόρτες άνοιξαν και οι επιβάτες -κάποιοι από αυτούς με εγκαύματα στο πρόσωπο- άρχισαν να τρέχουν ουρλιάζοντας.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι πολλά άτομα τραυματίστηκαν και μετά την έκρηξη, από τον πανικό που ακολούθησε, καθώς ποδοπατήθηκαν.

Νέοτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας προσπαθούν να εξουδετερώσουν μια δεύτερη βόμβα στο τρένο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail υπήρξαν αναφορές ότι στο σταθμό υπήρχε και ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι που περιφερόταν εκεί μετά την έκρηξη, με την Σκότλαντ Γιαρντ να αναφέρει ωστόσο ότι πιστέυει ότι ο εν λόγω άνδρας δεν σχετίζεται με τη βόμβα. Σε κάθε περίπτωση όμως γίνεται έρευνα και για αυτό ενώ προειδοποιεί όλους να αποφεύγουν την περιοχή.

Την έρευνα έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία SO 15 της Σκότλαντ Γιαρντ, μια πρώτη ένδειξη για το πιθανό κίνητρο, σημειώνουν βρετανικά ΜΜΕ.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.

«Φοβούμαι ότι οι πληροφορίες μου είναι περιορισμένες και είναι σημαντικό να μην προβαίνουμε σε εικασίες αυτή τη στιγμή.

Προφανώς όλοι θα πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να συνεχίσουν φυσιολογικά τις ζωές τους, όσο φυσιολογικά μπορούν», δήλωσε στο Skynews.

 

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός στο Λονδίνο: Πληροφορίες και για δεύτερη βόμβα (video)