Μέρκελ: Είμαστε το ισχυρότερο κόμμα-Έχουμε εντολή να σχηματίσουμε νέα κυβέρνηση

Ενωτική, ήρεμη και καθησυχαστική εμφανίστηκε η Καγκελάριος για τέταρτη θητεία, Άνγκελα Μέρκελ στις πρώτες της δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Όπως δήλωσε, το CDU θα ήθελε να έχει πετύχει καλύτερα αποτελέσματα, “αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι –κοιτάζοντας πίσω σε μια ακραία πρόκληση- παρόλα αυτά έχουμε πετύχει τους στρατηγικούς μας στόχους: είμαστε το ισχυρότερο κόμμα. Έχουμε εντολή να σχηματίσουμε τη νέα κυβέρνηση, και θα σχηματίσουμε τη νέα κυβέρνηση και κανένας δεν μπορεί να σχηματίσει έναν εναλλακτικό συνασπισμό εναντίον μας”.

Η Καγκελάριος Μέρκελ σημείωσε ακόμη ότι για 12 χρόνια το κόμμα της είχε την κυβερνητική ευθύνη και δεν ήταν ένα προφανές συμπέρασμα ότι θα ήταν και πάλι το μεγαλύτερο κόμμα.

“Αλλά αυτές ήταν επίσης οι εκλογές όπου είδαμε την άφιξη στη Βουλή του AfD. Θα διεξάγουμε μια πολύ λεπτομερή ανάλυση: θέλουμε να κερδίσουμε ξανά αυτούς τους ψηφοφόρους που ψήφισαν το AfD, για να ανακαλύψουμε τις ανησυχίες τους”.

Όπως τόνισε, τώρα πρέπει να εργαστούμε για μια δίκαιη και ελεύθερη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι “πρέπει να φέρουμε μαζί όλες τις χώρες της ΕΕ για να αγωνιστούν κατά των αιτιών της μετανάστευσης και να πολεμήσουν την παράνομη μετανάστευση. Είναι σαφές ότι το θέμα της ασφάλειας είναι ανησυχητικό για τους ανθρώπους όσο και το θέμα της ευημερίας”.

Ωστόσο, “έχουμε μια εντολή να αναλάβουμε ευθύνη –και τώρα θα αναλάβουμε την ευθύνη, παράλληλα με τους εταίρους μας”.

Πηγή: Capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

EXIT POLLS στη Γερμανία: Μεγάλη πτώση για τη Μέρκελ, άνοδος της ακροδεξιάς!

SPD: Ο μεγάλος συνασπισμός τελειώνει σήμερα – Περνάμε στην αντιπολίτευση

Με φράση του Γκάντι σχολίασε την νίκη η πρόεδρος του AfD