Η Μέρκελ “τελειώνει” τον Ερντογάν: Να ξανασκεφτούμε τις σχέσεις με την Τουρκία

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ άσκησε δριμεία κριτική σήμερα στην Τουρκία για τη σύλληψη άλλων δύο Γερμανών πολιτών, τονίζοντας ότι το Βερολίνο θα πρέπει να αντιδράσει με αποφασιστικότητα και ενδεχομένως να αναθεωρήσει τις σχέσεις του με την Άγκυρα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Μέρκελ είπε ότι δεν πιστεύει ότι είναι πρόσφορο να συνεχιστούν οι περαιτέρω συζητήσεις με την Τουρκία σχετικά με τη συμμετοχή της στην τελωνειακή ένωση.

“Πρέπει να αντιδράσουμε αποφασιστικά” είπε σε μια ομιλία της στη Νυρεμβέργη ενώπιον επιχειρηματιών. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, πρόσθεσε, “ίσως είναι αναγκαίο να ξανασκεφτούμε” τις σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, μια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι δύο Γερμανοί πολίτες συνελήφθησαν χθες στην Τουρκία για “πολιτικούς” λόγους, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το Βερολίνο, στην Τουρκία κρατούνται με “πολιτικά” κίνητρα συνολικά 12 Γερμανοί, εκ των οποίων οι τέσσερις έχουν διπλή υπηκοότητα.

Η πιο γνωστή περίπτωση είναι αυτή του Γερμανού τουρκικής καταγωγής δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτσέλ, του ανταποκριτή στην Τουρκία της εφημερίδας Die Welt ο οποίος σήμερα συμπληρώνει 200 ημέρες κράτησης. Ο Γιουτσέλ συνελήφθη στα τέλη Φεβρουαρίου με την κατηγορία της διασποράς “τρομοκρατικής” προπαγάνδας και της υποκίνησης σε μίσος, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον έχει χαρακτηρίσει Κούρδο αυτονομιστή και “Γερμανό πράκτορα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Γερμανία: Εξετάζει να «μπλοκάρει» τις πωλήσεις όπλων προς την Τουρκία

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν φοβάται τις απειλές της Γερμανίας

Νέο επεισόδιο μεταξύ Γερμανίας -Τουρκία: Εκλήθη ο Τούρκος πρέσβης να δώσει εξηγήσεις