Νέο επεισόδιο ανάμεσα σε Τουρκία και Γερμανία για τους Κούρδους στην Κολωνία

Νέο «επεισόδιο» στο σίριαλ των τεταμένων σχέσεων της Τουρκίας με τη Γερμανία προκάλεσε συγκέντρωση Κούρδων στην Κολωνία.

Η Άγκυρα κάλεσε τον Γερμανό πρεσβευτή, για να διαμαρτυρηθεί για τη συγκέντρωση περίπου 3.000 Κούρδων στην Κολωνία.

«Καταδικάζουμε τη διοργάνωση μιας συγκέντρωσης στη γερμανική πόλη της Κολωνίας από ομάδες- παρακλάδια της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK και το γεγονός ότι επετράπη (από τις γερμανικές αρχές) η τρομοκρατική προπαγάνδα.

Εκφράσαμε την έντονη αντίδρασή μας στον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα, τον οποίο καλέσαμε στο υπουργείο», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, περίπου 3.000 διαδήλωσαν το Σάββατο στην Κολωνία κρατώντας πανό με συνθήματα υπέρ της αποφυλάκισης του έγκλειστου ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Μία ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου στην Κολωνία, με τη συμμετοχή περίπου 25.000 υποστηρικτών των Κούρδων που διαδήλωσαν κατά του Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία κατηγορεί τη Γερμανία ότι δεν κάνει αρκετά για να αποτρέψει τις όποιες δραστηριότητες του PKK.

«Η προσέγγιση “δύο μέτρα δύο σταθμά” που έχει υιοθετήσει η Γερμανία σε σχέση με τον παγκόσμιο αγώνα κατά της τρομοκρατίας εγείρει ανησυχίες. Καλούμε τη Γερμανία να υιοθετήσει μια ηθική στάση εναντίον κάθε μορφής τρομοκρατίας» επισημαίνεται από το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Διαβάστε επίσης: Υποχρεώθηκε η Τουρκία να απελευθερώσει το Γάλλο δημοσιογράφο Λου Μπιρό