Παραμένουν στο «ψυγείο» 63.000 εκκρεμείς συντάξεις

Σε φιάσκο εξελίσσεται η κυβερνητική εξαγγελία για έκδοση 63.000 εκκρεμών κύριων συντάξεων έως το τέλος του έτους, με αποτέλεσμα να ανατρέπεται πλήρως όλο το χρονοδιάγραμμα καταβολής έως τον Ιούνιο του 2018 και των εν αναμονή 140.000 κύριων συντάξεων. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι έχει δεσμευθεί ποσό 800 εκατομμυρίων ευρώ από τον ΕSΜ για την έγκαιρη απονομή τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», με τους σημερινούς ρυθμούς έκδοσης των συντάξεων λόγω της πλήρους αποδιοργάνωσης που επικρατεί στον ΕΦΚΑ, ο στόχος θεωρείται ήδη άπιαστος από τα αρμόδια στελέχη και έχει εγκαταλειφθεί.

Μαζί με αυτόν και οι προσδοκίες δεκάδων χιλιάδων εν αναμονή συνταξιούχων που περιμένουν πάνω από δύο χρόνια στην ουρά να πάρουν την ψαλιδισμένη σύνταξή τους.

Ενδεικτικό της προχειρότητας και της έλλειψης οργάνωσης που επικρατεί στον ΕΦΚΑ είναι ότι με κατεπείγον έγγραφό της χθες, η διοίκηση του Ταμείου ζήτησε από τα υποκαταστήματα απονομής συντάξεων να πληροφορηθεί τον αριθμό των συνταξιοδοτικών αποφάσεων που εκκρεμούν (για κύριες συντάξεις) ζητώντας μάλιστα οι απαντήσεις να σταλούν σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάθετε τι χρεώνουν οι τράπεζες για ανάληψη χρημάτων μέσω συστήματος ΔΙΑΣ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλος οι επιστροφές φόρου εξαιτίας του ΕΝΦΙΑ – Άρχισαν οι αυτόματοι συμψηφισμοί

ΑΚΟΜΑ: Ξεχάστε το ΣΔΟΕ – Έρχεται η «Νέα Δομή» με οικονομικούς εισαγγελείς και οι 150 «ράμπο»