Περίεργο συμβάν: Μαύρος καπνός από το ρωσικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο – Εκκενώθηκε το κτήριο

Ένας επιθεωρητής της υπηρεσίας ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης εκλήθη στο ρωσικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, το οποίο πρέπει να εκκενωθεί σήμερα έπειτα από εντολή της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι μαύρος καπνός έβγαινε από την καμινάδα του κτιρίου.

“Επιθεωρητής εστάλη στο ρωσικό προξενείο. Δεν είναι ορατός καπνός”, ανακοίνωσε η υπηρεσία ελέγχου της ποιότητας του αέρα για την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο στο Twitter.

Νωρίτερα στο προξενείο είχε κληθεί και η πυροσβεστική, αφού μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι μαύρος καπνός βγαίνει από τη στέγη του κτιρίου. Αργότερα η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχε φωτιά.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επεσήμανε ότι ο καπνός συνδέεται με μέτρα “προστασίας” του κτιρίου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από το ρωσικό προξενείο και δύο παραρτήματά του στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη να κλείσουν αυτό το Σαββατοκύριακο σε ένα πλαίσιο κλιμακούμενης έντασης στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Τα κτίρια θα παραμείνουν στην κυριότητα της Μόσχας, όμως μόνο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα μπορεί να δίνει άδεια για την πρόσβαση σε αυτά.

Εξάλλου χθες η Ζαχάροβα είχε σημειώσει ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας σκοπεύουν να ερευνήσουν το κτίριο του γενικού προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς και τα διαμερίσματα του προσωπικού.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου τόνισε ότι το προσωπικό που διαμένει στο προξενείο έχει διπλωματική ασυλία και έχει λάβει εντολή να εγκαταλείψει το κτίριο μαζί με τις οικογένειές τους μέσα σε 10 με 12 ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραμπ: «Πολύ επικίνδυνη» η κατάσταση με τη Μόσχα και τα βάζει με το Κογκρέσο

Αποκάλυψη Πούτιν: Αυτοί πραγματικά κυβερνούν την Αμερική (vid)

Ρωσία: Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ βρίσκονται σε «επικίνδυνα χαμηλό επίπεδο»

Σκληρή απάντηση Πούτιν σε ΗΠΑ: Διώχνει 755 Αμερικανούς διπλωμάτες (vid)

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση ανάμεσα σε ΗΠΑ – Ρωσία