Ρήγμα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ – Νέο κρούσμα κόντρας ανάμεσα σε βουλευτές

Ευρύτερο ρήγμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκαλεί η αναγκαστική απόσυρση χθες το βράδυ από τον Σταύρο Κοντονή της τροπολογίας που άνοιγε το δρόμο για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης», λόγω της άρνησης των ΑΝΕΛ να την υπερψηφίσουν.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος από το βήμα του κοινοβουλίου διατύπωσε τον προβληματισμό του για την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας των δύο κομμάτων και μέχρι που αυτή μπορεί να πάει και μάλιστα προειδοποίησε τον κ. Καμμένο και το συγκυβερνών κόμμα με τη φράση «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».

Ο κ. Παπαδόπουλος απαντώντας επί της ουσίας στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο ο οποίος είχε ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας είπε:

«Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος που τον εκτιμώ, μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, αγαπητέ Υπουργέ, ότι θα πρέπει να αποσύρουμε την τροπολογία, επειδή είναι αντίθετη με τις πατριωτικές ευαισθησίες των ΑΝΕΛ. Να είμαστε καθαροί.

Σε ζητήματα που είναι θέματα αρχών, κάνουμε κι εμείς έκκληση και στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ και στην Κοινοβουλευτική τους Ομάδα.

Γιατί ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος, είπε ότι «θα πάμε μαζί για να δώσουμε τη μάχη του έργου που κάνουμε στις επόμενες εκλογές». Αυτό, όμως, με τέτοια τερτίπια, δεν πάει πολύ. Και νομίζω ότι αυτή η προειδοποίηση πρέπει να απευθυνθεί. Οι καθαρές κουβέντες κάνουν και τους καθαρούς φίλους».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ξέσπασε μια άλλη διαφωνία ανάμεσα στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον υπουργό προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα όταν με δηλώσεις του έκανε λόγο για εμπλοκή του στρατού στην Ειδομένη για κάλυψη ανθρωπιστικών αναγκών και σίτισης.

Τότε ήταν που ο κ. Καμμένος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 διαμήνυσε επισήμανε ότι ο ”στρατός δεν θα εμπλακεί στην Ειδομένη, προσθέτοντας ότι ”δεν είναι catering ούτε υπηρεσία αιτήσεων ασύλου”.

 

Διαβάστε επίσης: Αισιοδοξία από Τζανακόπουλο: «Όλα πάνε καλά, σε 30 ημέρες θα τελειώσει η απορρύπανση της κηλίδας»