Ο νέος “Σόιμπλε” – Αυτόν θέλει προσωρινά στη θέση του υπουργού Οικονομικών η Μέρκελ!

Σόιμπλε

Τον Πέτερ Αλτμάγιερ, τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό που είναι ο έμπιστος προσωπάρχης της, προκρίνει η Άνγκελα Μέρκελ για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, ο πολιτικός του CDU θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών προσωρινά και έως ότου να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, καθώς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα εκλεγεί πρόεδρος της γερμανικής Βουλής στις 24 Οκτωβρίου.

Σόιμπλε02

Φιλοευρωπαίος, είναι στη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου της Μέρκελ από το 2013 κι έχει τόση επιρροή στο εσωτερικό του CDU όση και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Economist μάλιστα τον έχει χαρακτηρίσει ως τον «ισχυρότερο άνθρωπο στο Βερολίνο».

Ο Αλτμάγιερ δεν έχει διστάσει διαφορετικές απόψεις από αυτές της Γερμανίας. Πρόσφατα μάλιστα δήλωσε ότι χρειάζεται μία καλή συνεργασία με τους Βρετανούς ώστε να περιοριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις μετά το Brexit.

Στενός συνεργάτης της Μέρκελ και πολιτικός με βαθιά επιρροή στο εσωτερικό της χώρας, είναι από τους λίγους που μπορούν να συγκριθούν σε εκτόπισμα με τον απερχόμενο ΥΠΟΙΚ: υπήρξε υπεύθυνος για τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες καθώς και για το συντονισμό στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Το γεγονός ότι στερείται ιδιαίτερων διαπιστευτηρίων στα οικονομικά λίγη σημασία έχει από το αν η Μέρκελ μπορεί να αντέξει τις συχνές απουσίες του, λόγω των ταξιδιών που θα πρέπει να κάνει στο πλαίσιο της θητείας του ως υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το «κεφάλι» του Σουλτς ζητούν τα στελέχη του SPD για την πανωλεθρία στις εκλογές

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο νέος «Σόιμπλε»: Αυτοί είναι οι επικρατέστεροι μνηστήρες – Σκληροί και αδίστακτοι (pics)

ΑΚΟΜΑ: Ιστορικό ενσταντανέ – Ομπάμα, Κλίντον και Μπους μαζί και χαμογελαστοί (pic & video)