Πιτσιόρλας για Ελληνικό: “Όποια απόφαση και να πάρει το ΚΑΣ δεν εμποδίζει την υλοποίηση του έργου”

Πιτσιόρλας

“Όποια απόφαση και να πάρει το ΚΑΣ δεν εμποδίζει την υλοποίηση του έργου στο Ελληνικό”, δήλωσε κατηγορηματικά το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας. 

Ο κύριος Πιτσιόρλας πρόσθεσε πως «δεν καταλαβαίνει» τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει, καθώς όπως είπε όποια απόφαση και να λάβει το όργανο θα είναι γνωμοδοτική και εφόσον χαρακτηρίσει κάποια περιοχή μέσα στην συγκεκριμένη έκταση «αρχαιολογικού ενδιαφέροντος», αυτό απλά θα σημαίνει πως κατά την πρόοδο των εργασιών θα πρέπει να δοθεί «αυξημένη προσοχή» στην περιοχή αυτή.

Επανέλαβε εξάλλου την θέση του, μιλώντας στον Σκάι, πως το 2018 θα μπουν οι μπουλντόζες στο χώρο και θα ξεκινήσει το έργο: «Είχα πει και θα το ξαναπώ», ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα έχει εκδοθεί το ΠΔ και εφόσον έχει δοθεί η άδεια για το καζίνο, «το 2018 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες».

Το αν υπάρχουν ή όχι αρχαιότητες και τι αξία έχουν αυτές, θα το αποφασίσουν οι αρχαιολόγοι, είπε και διευκρίνισε πως εφόσον το πολιτικό συμβούλιο λέει ότι το έργο θα γίνει, θα γίνει.

Το θέμα είναι φορτισμένο, παραδέχθηκε ο κύριος Πιτσιόρλας, «πρέπει όμως να το φέρουμε στα μέτρα του και η ουσία του είναι ότι σε έναν χώρο όπου υπάρχουν αρχαιότητες, πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία, όπου το ΚΑΣ γνωμοδοτεί». Πρέπει να αφεθεί μόνο του, πρόσθεσε, «και να καταλήξει στο πόρισμα και την γνωμοδότηση, εάν πει ότι «οκ», προχωρούμε, εάν πει ότι για κάποια περιοχή πρέπει να δοθεί αυξημένη προσοχή, θα προχωρήσουμε έτσι».

Το θέμα έχει φορτιστεί διότι υπάρχουν αντιλήψεις λανθασμένες γιατί κατά το παρελθόν δεν έχουμε δείξει τον ανάλογο σεβασμό και γιατί από την άλλη μεριά επικρατούν ακραίες απόψεις, επισήμανε και δήλωσε πως ολόκληρες πόλεις στην Ελλάδα έχουν χτιστεί πάνω σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως «αυξημένου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάθετος ο Κατσίκης: «Και άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν «όχι» για την αλλαγή φύλου»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Κούρεμα» μέχρι και 50% στα πρόστιμα από την εφορία – Ποιοι γλιτώνουν χρήματα

ΑΚΟΜΑ: Ζαχαριάδης: «Εμείς θέλουμε να τρέξει η επένδυση στο Ελληνικό»