Δεν έχει ξαναγίνει αυτό στα ελληνικά χρονικά…Οι αντιεξουσιαστές ανάρτησαν διαδικτυακά τις φωτογραφίες 22 αστυνομικών τους οποίους χαρακτήρισαν “καταζητούμενους” και ουσιαστικά με έμμεσο τρόπο τους… επικήρυξαν στον αναρχικό χώρο, προκαλώντας συναγερμό σε όλες τις βαθμίδες της Ελληνικής Αστυνομίας!
Όπως αναφέρει το vima, στο συγκεκριμένο κολάζ εμφανίζονται οι αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα σε πρόσφατο και προγενέστερο χρόνο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κάποιοι εξ αυτών είναι συνοδοί ασφαλείας, ενώ άλλοι είναι αστυνομικοί που μετέχουν σε ομάδες εποπτείας και συλλήψεων, όταν λαμβάνουν χώρα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
Παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ αναφέρονται «στην εντυπωσιακή μεθοδικότητα των αναρχικών» ως ένα δείγμα της ελευθερίας δράσης που έχουν αποκτήσει.
Παράλληλα διερωτώνται για τη στόχευση της δημοσιοποίησης του συγκεκριμένου οπτικού υλικού, εκφράζοντας φόβους για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών που υπηρετούν σε κρίσιμες υπηρεσίες.
Τέλος επισημαίνουν ότι και στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί η δημοσιοποίηση μεμονωμένων φωτογραφιών αστυνομικών με πολιτικά, ωστόσο αυτή η μαζική φωτογράφηση θεωρείται πρωτοφανής κι ίσως προκαλέσει σειρά προβλημάτων για την ασφάλεια των αστυνομικών αλλά και στις ενέργειες ειδικών υπηρεσιών.
Να σημειωθεί ότι φωτογραφία φέρεται να έχει αναρτηθεί από χρήστες του διαδικτύου με λεζάντα «άνθρωποι δίχως πρόσωπα, χωρίς διακριτικά, ανάμεσα μας» και πρόσθετη αναφορά «οι ασφαλίτες αυτοί δεν θα ξαναχαθούν μεταξύ μας».
Αξίζει να αναφερθεί πως με παλαιότερο κείμενό τους προειδοποιούσαν πως ” Την επόμενη φορά… θα τους κρεμάσουμε στα μανταλάκια…”
Οι αντιεξουσιαστές υποστηρίζουν πως “Για πολλοστή φορά μετά τη μεταπολίτευση και τη ΧΟΥΝΤΑ οι δρόμοι της Αθήνας κατακλύζονται από ομάδες ασφαλιτών (μυστικών αστυνομικών με πολιτικά ρούχα κουκούλες και κράνη)….”
Και σημειώνουν: “Ομάδες αφηνιασμένων ασφαλιτών (ανάμεσα τους και γυναίκες ιδιαίτερα επιθετικές και υβριστικές προς άλλες γυναίκες ! ) καραδοκούν … στα στενά από όπου περνά η πορεία. Στην Ακαδημίας μετά τη Νομική έχουν στήσει το άτυπο στρατηγείο τους. Ανεβαίνοντας την Ακαδημίας προς τη Βουλή στη δεξιά πλευρά ομάδες μπουλούκια κουκουλωμένων ασφαλιτών, με χανς φρι στα αυτιά.
Απέναντι από την αριστερή πλευρά άλλες παρακρατικές ομάδες με την επωνυμία Δέλτα. Παντού ΜΑΤ για την προστασία των υπολοίπων.
Προστασία των ασφαλιτών από τα ΜΑΤ? Και όμως όχι. Σε βίντεο καταγράφεται μια ομάδα ασφαλιτών με κουκούλες που τρέχει να ξεφύγει από διαδηλωτές στο Πολυτεχνείο.
Επί της Πατησίων ομάδα των ΜΑΤ τους κλείνει το δρόμο και οι πρώτοι κουκουλωμένοι ασφαλίτες αρπάζουν μερικές ψιλές γκλοπιές και ασπιδιές, μέχρι ο αρχηγός των ασφαλιτών με χακί μπουφάν καλωδιωμένος με κινητό να φωνάξει με ανάλογα κοσμητικά «ρε μαλάκες» «συνάδελφοι της ασφαλείας» και να … κατευνάσει τα πνεύματα των ΜΑΤάδων που τους πέρασαν για… τρομοκράτες.
Τα ίδια πρόσωπα που αποτυπώνονται στις παρακάτω φωτογραφίες σε ώρα ανάπαυλας στα σημεία καραούλια, είναι αυτά που λίγο πριν η λίγο μετά κλοτσούν μαθητές στο σύνταγμα και σέρνουν άλλους περαστικούς πολίτες στην Ιπποκράτους και στη Σίνα.
Είναι ΑΥΤΟΙ/Ες της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ακούγονται να βρίζουν και να απειθούν πολίτες. Είναι αυτοί που αρπάζουν φυτογραφικές μηχανές από φωτορεπόρτερ και κινητά από πολίτες. Είναι οι θρασύδειλοι της ασφαλείας κάτω από τις κουκούλες. Είναι οι νέο τραμπούκοι του ΜΠαΤσοκ.
Τα βίντεο δείχνουν περίτρανα τις αντιδράσεις του κόσμου και το πώς αντιμετωπίζει τις συμμορίες της ελληνικής αστυνομίας. Το παρακράτους είναι εδώ…. Και έχει ταυτότητα και αριθμό.
Που οι αρχηγοί των ομάδων της ασφαλείας δεν διστάζουν να τον πουν σε πολίτες που διαμαρτύρονται γιατί ασφαλίτες έκλεψαν τις φωτογραφικές τους μηχανές….
Η αλήθεια είναι χουντοφασιστική και περιφέρεται στους δρόμους ως ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, Ασφαλίτες κλπ κλπ παλιόσκυλα που πληρώνει ο ελληνικός λαός… Ένστολοι και μη δολοφόνοι σε εντεταλμένη υπηρεσία.
Η αλλιώς[…]προσπαθώντας να καταστείλει το λαϊκό κίνημα με Μυστικούς μπάτσους, συγγνώμη μυστικούς τρόπους.
Οι μυστικοί λοιπόν που θα εμφανιστούν στην επόμενη συνάθροιση άνω των πέντε ατόμων … θα κρεμιούνται στα μανταλάκια… του περιπτέρου της βουλής…”
Διαβάστε επίσης: «Μια νύχτα γεμάτη συναισθήματα» στο Μουσείο Ακρόπολης και στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη