Κουτσούκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κομματικό παραμάγαζο το Μέγαρο Μουσικής!

Για μετατροπή του Μεγάρου Μουσικής σε «κομματικό παραμάγαζο» του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διορίζονται φίλοι και συγγενείς κατηγορούν την κυβέρνηση οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος και Χαρά Κεφαλίδου με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτο, και Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου.

Με την ερώτησή τους οι δυο βουλευτές ζητούν τις οικονομικές καταστάσεις του Οργανισμού καθώς και τις μεταβολές του ανθρώπινου δυναμικού τους τελευταίους μήνες επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως

«Όπως προκύπτει δε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, η Κυβέρνηση μέσω των αρμόδιων Υπουργών μετέτρεψε τον Ο.Μ.Μ.Α. σε παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ με το διορισμό συγγενών και φίλων σε κρίσιμες επιτελικές θέσεις, ενώ δημιουργεί και εδώ κατά τη συνήθη πρακτική της μια νέα «στρατιά» αμειβόμενων συμβούλων και συνεργατών, με υψηλότατες αποδοχές και άσχετα προσόντα την ώρα μάλιστα που ο Ο.Μ.Μ.Α. δε μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις με αποτέλεσμα διαδοχικές νομοθετικές παρεμβάσεις, προκειμένου να του χορηγηθεί φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα».

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το Ν.4366/2016 (ΦΕΚ A 18 – 15.02.2016) κρατικοποίησε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μεταφέροντας στο Δημόσιο τις οφειλές του Ο.Μ.Μ.Α.,  παρά τις καταγγελίες που διαχρονικά διατύπωνε για το σύνολο των δραστηριοτήτων και των οικονομικών επιλογών των μέχρι τότε Διοικήσεών του.

Τονίσαμε κατά τη συζήτηση στη Βουλή  στις 12-02-2016 την προσφορά του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στον ελληνικό πολιτισμό και την ανάγκη να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, ενώ θέσαμε παράλληλα ως προϋποθέσεις τα ζητήματα που αφορούν στη χρηστή μη κομματική Διοίκηση, τη  διαφάνεια στη λειτουργία και την οικονομική διαχείριση» αναφέρουν αρχικά οι βουλευτές για να προσθέσουν

Μάλιστα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ο αρμόδιος  τότε Υπουργός κ. Μπαλτάς απαντώντας  στην κριτική μας, καθώς δεν είχε παρουσιάσει κανένα οικονομικό στοιχείο, δεσμεύθηκε να προσκομίσει στη Βουλή τις οικονομικές καταστάσεις του Ο.Μ.Μ.Α..

Ο κ. Μπαλτάς και η διάδοχός του στο Υπουργείο Πολιτισμού κα Κονιόρδου όχι μόνο δεν προσκόμισαν στη Βουλή τις οικονομικές καταστάσεις όπως είχαν δεσμευτεί, αλλά ούτε καν υποχρέωσαν τη νέα Διοίκηση να τις αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Ο.Μ.Μ.Α..».

Και ρωτούν:

«1.Ποια είναι η οικονομική κατάσταση του Ο.Μ.Μ.Α. και πως εξελίχθηκε από την ημερομηνία της κρατικοποίησής του; Να κατατεθούν οι σχετικές οικονομικές καταστάσεις.

2.Ποιες μεταβολές έχουν επέλθει στη σύνθεση του ανθρώπινου δυναμικού, μόνιμων, ειδικών συνεργατών, συμβούλων,  αποσπασμένων; Να κατατεθούν οι σχετικές καταστάσεις.

3.Υπάρχει σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης  του Ο.Μ.Μ.Α. ή θα συνεχίσει η Κυβέρνηση να δημιουργεί πρόσθετα βάρη στους φορολογούμενους πολίτες ασκώντας κομματική πολιτική στη Διοίκηση και διαχείριση του Ο.Μ.Μ.Α.»

Διαβάστε επίσης: Απάντηση Χρυσόγονου στον Καρανίκα: «Τίτλος τιμής για μένα οι χυδαίες ύβρεις σου»