Αλλάζουν όλα στα διπλώματα οδήγησης – Όσα είπε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ν. Μαυραγάνης

Οδήγηση

Με μία εντελώς διαφορετική διαδικασία θα εκδίδονται τα διπλώματα οδήγησης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο “Καλημέρα Ελλάδα” του Γιώργου Παπαδάκη ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης. 

Είναι όπως ανέφερε ο υφυπουργός το αμέσως επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση στη βουλή το υπουργείο.

Το αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αλλάζει ριζικά τόσο το σύστημα των μαθημάτων, όσο και το σύστημα των εξετάσεων.

Μέσω ψηφιοποίησης, ανέφερε ο υφυπουργός, οι εξετάσεις θα γίνονται με ηλεκτρονικό τόπο. Θα δημιουργηθεί, όπως είπε, ένα control system, για τον έλεγχο της όλης διαδικασίας των εξετάσεων με στόχο ο εξεταστής να βρίσκεται σε απόσταση από τον εξεταζόμενο, ώστε να απαλειφθεί το φαινόμενο της έκδοσης διπλωμάτων με… φακελάκι στον εξεταστή.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Μαυραγάννης θα ελέγχεται ηλεκτρονικά κι όλη η διαδικασία πριν τις εξετάσεις, σε ό,τι αφορά δηλαδή στα υποχρεωτικά μαθήματα που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος για το δίπλωμα.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, με την ψηφιοποίηση των σχολών οδήγησης θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος των μαθημάτων για την πιστοποίηση των υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας μέσω συστήματος που θα ελέγχει την παρουσία των εκπαιδευόμενων στον χώρο διδασκαλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαυραγάνης: «Παράταση για τις ηλεκτρονικές κάρτες μέχρι 5 Νοεμβρίου»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρώτα αξιολόγηση και μετά… ανασχηματισμός! – Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν και ποιοι επιστρέφουν με τις «ευλογίες» Τσίπρα

ΑΚΟΜΑ: Θα μας τρελάνει ο Τσιρώνης: «Να γίνει νόμιμη η φαρμακευτική χρήση και της ηρωίνης!»