“Ανάσταση” συνταξιούχων αύριο! Καταβάλλονται 4.200 εκκρεμείς συντάξεις

Tην καταβολή 4.200 συντάξεων και μάλιστα αναδρομικά έφερε η εντατικοποίηση των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ για την επίσπευση έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων.

Μετά την επιστολή του διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης προς τους εργαζομένους την περασμένη εβδομάδα για επίσπευση της διαδικασίας, προκειμένου να μη χαθούν πόροι από το πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ «ξεκόλλησαν» 4.200 συντάξεις, που θα πληρωθούν αύριο.

«Αυτές οι συντάξεις θα καταβληθούν αύριο, αντί της 1ης Νοεμβρίου που ήταν να γίνει η καταβολή τους» ανέφερε ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Αθ.  Μπακαλέξης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  και προσέθεσε:

«Πλέον, από τη στιγμή που άρχισε να ομαλοποιείται η κατάσταση στον ΕΦΚΑ υπάρχει η πρόθεση να τρέξουμε και να εντατικοποιήσουμε τους ρυθμούς, ώστε έως το τέλος του έτους να έχουν πληρωθεί όσο το δυνατόν περισσότερες συντάξεις».

Σημείωσε ότι αύριο θα γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των ληξιπρόθεσμων συντάξεων, ενώ εξήρε τη μεγάλη, όπως ανέφερε, οικειοθελή και χωρίς καμία υποχρεωτικότητα συμμετοχή των εργαζομένων για την επίσπευση της διαδικασίας της καταβολής των συντάξεων.

Διαβάστε επίσης: Πολιτική… πρόταση από Πειραιώς Σεραφείμ – Τι προτείνει για κάθε βουλευτή που θα ψηφίσει την αλλαγή φύλου!