Απάντηση Καμμένου για τη συμφωνία των F-16: “Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία”!

Στην εκτίμηση ότι η τελική τιμή για την αναβάθμιση των F-16 δεν θα ξεπεράσει τα 700-800 εκατομμύρια ευρώ προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην Ολομέλεια.

Βέβαια, οι εξηγήσεις που έδωσε δεν κάλυψαν όλες τις απορίες, δεδομένου ότι δεν αναφέρθηκε στον ακριβή αριθμό των αεροπλάνων που θα αναβαθμιστούν με το παραπάνω ποσό, απλά σημείωσε ότι το αρχικό ποσό των 2,4 δισ. αφορά και τα 123 F-16 που διαθέτει η Ελληνική αεροπορία.

«Δεν υπάρχει συμφωνία, υπάρχει ένα Letter of Request» είπε ο κ. Καμμένος για την ανακατασκευή των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στην έκδοση «V», είπε ο κ. Καμμένος.

Και συνέχισε «αναμένουμε την απάντηση των Αμερικανών. Για να πάρουν την έγκριση από το Κογκρέσο είπαν ότι για την αναβάθμιση 123 ελληνικών F-16, δηλαδή και της έκδοσης Block 30, Block 50, Block 52 plus θα χρειαστούν 2,4 δισ.δολάρια»

«Είχαμε πει ευρώ, δολάρια είπα εγώ, σας λέω ότι πιστεύω ότι δεν θα ξεπεράσει τα 1,1 δισ. δολάρια» συνέχισε ο κ. Καμμένος και απευθύνθηκε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ ο οποίος παρενέβη λέγοντας: «Κύριε Γεωργιάδη, οι τιμές, οι τιμές οι οποίες δίδονται έχουν σχέση και με το κράτος στο οποίο δίδονται» και συνέχισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας: «Δηλαδή οι τιμές της Κορέας με το Μπαχρέιν είναι στο 1/4»…

«Δεν θα σας πω τώρα τι θα πάρουμε, θα κάνουμε μια κλειστή συνεδρίαση της επιτροπής και θα σας ενημερώσω» τόνισε ο Πάνος Καμμένος και συμπλήρωσε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στα επιτελεία, δεν διαπραγματεύεται ο υπουργός…».

«Είναι άδικο όλο το ταξίδι να μπαίνει κάτω από μία ταμπέλα» ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον.

Μάλιστα, για να προβάλλει τον ισχυρισμό ότι οι συναντήσεις ήτα επιτυχημένες, ο κ. Καμμένος είπε ότι «είναι η πρώτη φορά από το 1994 που είχε πάει ο Ανδρέας Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον που άνοιξε το Blair House» αναφερόμενος στο οίκημα που φιλοξενήθηκε ο κ. Τσίπρας στην Ουάσιγκτον.Καμμένος: Μπορεί να μην κάνουμε ούτε ένα αντισταθμιστικό…

«Ακούγονται διάφορα για αντισταθμιστικά ωφελήματα» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά όπως γίνονταν στο παρελθόν, ζητάμε το μεγαλύτερο έργο να γίνει στην ΕΑΒ, τα υλικά να παρθούν από ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες».

Για να προβάλλει τον ισχυρισμό του ότι το deal δεν έχει ακόμη κλείσει, θέλοντας να σταματήσει τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης ότι οι αποφάσεις για τη διάθεση δισεκατομμυρίων για όπλα λαμβάνονται εν κρυπτώ, είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας: «Θα σας πω ότι ακόμη και η εταιρεία που κάνει την αναβάθμιση των F-16 δεν είναι δεδομένη».

«Αυτό θα το επιλέξουν οι Αμερικανοί, μπορεί να επιλέξουν ότι είναι η… Boeing» είπε ο κ. Καμμένος.

Αναφερόμενος στα αντισταθμιστικά ωφελήματα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ακόμη: «Αν δηλαδή κρίνουμε ότι τα Sikorsky μπορούμε να τα φτιάξουμε με μικρότερες τιμές μπορεί να μην κάνουμε ούτε ένα αντισταθμιστικό για τα F-16» και κατέληξε απευθυνόμενος στους βουλευτές: «Όταν έρθει το LOA θα ξανασυνεδριάσουμε και εσείς θα έχετε γνώση και θα συναποφασίσουμε με βάση την εισήγηση των γενικών επιτελείων».

Διαβάστε επίσης: Η βόλτα του Σαρκοζί και της Μπρούνι στο Μουσείο της Ακρόπολης (pics)