Βενιζέλος: Το «δημοψήφισμα» του 2015 είναι η διασημότερη «κωλοτούμπα» διεθνώς

Βενιζέλος

Απολογισμό των λαθών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επιχειρεί να κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Υπό τον τίτλο «Το χρονικό μιας απώλειας» ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξιστορεί αναλυτικά σε άρθρο του όλους τους λανθασμένους χειρισμούς που εκτιμά ότι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ από το «τραγικό» πρώτο εξάμηνο του 2015, χειρισμοί που -όπως αναφέρει- είχαν ως συνέπεια να μην επιστραφούν (όπως είχε συμφωνηθεί δύο φορές το 2012) από το Eurogroup τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα. Συνέπεια που -σημειώνει- θα έχει ακόμη επιπτώσεις για τη χώρα.

«Ο τόπος θα μετρά για πολλά χρόνια τις πληγές από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»
Για πολλά χρόνια ο τόπος θα μέτρα τις πληγές, όχι μόνο του πρώτου τραγικού εξαμήνου του 2015, αλλά όλης της κυβερνητικής περιόδου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» και εξηγεί:

«Πρόκειται για απώλειες δημοσιονομικές, χρηματοοικονομικές, αναπτυξιακές, με βαθιά και μακροπρόθεσμη αρνητική επίδραση. Οι απώλειες από τη μη επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών των κρατών μελών της Ευρωζώνης είναι ένα μόνο από τα κεφάλαια της ζημίας. Μετρημένο, υπολογισμένο, αναμφισβήτητο, προαναγγελθέν».

Το δημοψήφισμα και η κωλοτούμπα
Σε άλλο σημείο ο Ευάγγελος Βενιζέλος γράφει: «Ο κατήφορος της εθνικής ανευθυνότητας οδήγησε στις 30 Ιουνίου 2015, στην άδοξη λήξη του δεύτερου προγράμματος, στο «δημοψήφισμα» της 5ης Ιουλίου 2015, στη διεθνώς πιο διάσημη κωλοτούμπα, στον απόλυτο ευτελισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που θεωρήθηκε ανεπίγνωστη από αυτούς που την επεδίωξαν, στη συμφωνία της 12 Ιουλίου 2015 για το τρίτο μνημόνιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καυστικά σχόλια Άδωνι για τα αγγλικά Καμμένου και το «γελοίο» μνημείο στην ΕΡΤ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καταγγελία Σπίρτζη: Κυκλώματα πλαστών εισιτηρίων καθυστερούν το ηλεκτρονικό εισιτήριο

ΑΚΟΜΑ: Μητσοτάκης για ταξίδι Τσίπρα: «Ελπίζω να μην μείνει στην φωτογραφία με τον Τραμπ!»