ΗΠΑ: Δεσμοφύλακες κακοποιούν αλυσοδεμένο κρατούμενο (pics & video)

Αίσθηση έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο των κόσμο οι νέες αποτρόπαιες σκηνές αστυνομικής βίας και κακοποίησης ενός αλυσοδεμένου κρατούμενου από δεσμοφύλακες σε σωφρονιστικό κατάστημα στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο βίντεο διακρίνονται οι δεσμοφύλακες να σέρνουν τον Σόλομον Σιντέα από τις αλυσίδες που είχε περασμένες στα πόδια του από ένα δωμάτιο σε ανελκυστήρα και στη συνέχεια μέσω ενός διαδρόμου στο κελί του, όπου ένας εξ’ αυτών τον γρονθοκόπησε, όπως παραδέχθηκε αργότερα. Οι δεσμοφύλακες είπαν ότι έσερναν κατ’ αυτόν τον τρόπο τον κρατούμενο επειδή είχε απειλήσει να τους χτυπήσει και να αυτοκτονήσει.

Δύο απ’ τους αρνητικούς πρωταγωνιστές του περιστατικού, ο Μάθιου Άμποτ και ο Κρίστοφερ Ζαντρόσκι, απολύθηκαν στις 20 Σεπτεμβρίου, άλλοι τέσσερις τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ ο σερίφης Πολ Μονρόου αποφάσισε να δώσει τώρα στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο.

Σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο WKBN της κομητείας Τράμπουλ του Οχάιο ο σερίφης κατηγόρησε τον Άμποτ ότι έσερνε τον κρατούμενο στο έδαφος από τις αλυσίδες με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χτυπήσει το κεφάλι του στο ασανσέρ. Ο Άμποτ είπε ότι το έκανε επειδή ο Σιντέα προσπάθησε να τον κλωτσήσει κατά τη μεταφορά, ισχυρισμός που δεν αποδεικνύεται, ωστόσο, από το βίντεο.

Όσον αφορά στον έτερο απολυθέντα δεσμοφύλακα, ο σερίφης τον κατηγόρησε ότι γρονθοκόπησε τον κρατούμενο, ενώ ήταν αλυσοδεμένος και τον κρατούσαν στο έδαφος τέσσερις συνάδελφοι του δράστη.