Η επιστροφή Μεϊμαράκη: Παρουσίασε πολιτικό μανιφέστο ενόψει του Συνεδρίου της ΝΔ

Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμάρακης, κατέθεσε το πολιτικό του μανιφέστο, ενόψει του ιδεολογικού συνεδρίου του κόμματος, τον Δεκέμβριο, ενώ 

Με αυτή την ιδεολογική πλατφόρμα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, παρεμβαίνει δημόσια στην ιδεολογική κουβέντα που έχει ανοίξει για τη φυσιογνωμία του κόμματος και καταθέτει το πολιτικό του μανιφέστο ενόψει του ιδεολογικού συνεδρίου.

Όπως ανέφερε:

1ον. Η ΝΔ είναι η Χριστιανοδημοκρατική Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά και εκφράζει το σύνολο των κοινωνικών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας που προσδοκούν ένα ασφαλέστερο και παραγωγικότερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

2ον. Χαρακτηρίζεται από το μέτρο, τη μετριοπάθεια, τη συναίνεση και τον διάλογο σε μείζονα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και το κράτος με αιχμή του δόρατος τα Εθνικά θέματα.

3ον. Πρεσβεύει την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, την ανάπτυξη, το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, τη δημιουργικότητα του Έλληνα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Ταυτόχρονα πρεσβεύει την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη, την κοινωνική ευαισθησία και την προστασία των αδύνατων στρωμάτων.

4ον. Η παράταξη δίνει έμφαση στου νέους έχοντας το βλέμμα της στραμμένο στα δικαιώματά τους για καλύτερη εκπαίδευση και εργασία.

5ον. Ταυτόχρονα τιμά και αναγνωρίζει την διαχρονική προφορά όλων όσων προσέφεραν στην Παράταξη και την πατρίδα καθώς συνεκτικό στοιχείο της ΝΔ είναι ο σεβασμός στην ιστορία της, τους αγώνες και την προσφορά των αγνών ανώνυμων αγωνιστών.

6ον. Η παράταξη διαχρονικά διαπνέεται από το στοιχείο της ενότητας, την ταύτιση και την συνεννόησης στις ιδεολογικές αρχές και αξίες της και συστρατευόμαστε όλοι στο πλευρό του εκάστοτε προέδρου.

Για την ιστορία, η παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση, μετά τις εσωκομματικές εκλογές, είχε και σημειολογικό χαρακτήρα.

Βρέθηκε μαζί με τον εσωκομματικό του αντίπαλο Απόστολο Τζιτζικώστα και τον πρώην γραμματέα Ανδρέα Παπαμιμίκο. Όπως επισημαίνουν στενοί του συνεργάτες ο ρόλος του πάντα διαπνέεται από ενωτική διάθεση, αφήνοντας πίσω τριβές και εντάσεις του παρελθόντος.

Επίσης, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος στην εκδήλωση αυτή έκανε την πρώτη του δημόσια πολιτική εμφάνιση μετά την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας τον Απρίλιο του 2016.

Ο ίδιος δεν μίλησε πολιτικά αλλά αναφέρθηκε σε ιστορίες από την ζωή του Νίκου Βακάλη καθώς ήταν ο πολιτικός του μέντορας που που του εμφύσησε τη μετριοπάθεια, την μόνιμη επιδίωξη για συναίνεση και διάλογο.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο ρουσφέτι: «Μοιράζει» ο Σκουρλέτης 150 ευρώ το μήνα στους δημοτικούς υπαλλήλους!