Μητσοτάκης: “Στηρίζουμε τη βιομηχανική δραστηριότητα και την εξωστρέφεια”

Στηρίζουμε τη βιομηχανική δραστηριότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στον Νομό Σερρών.

Επισκεπτόμενος το εργοστάσιο μονωτικών υλικών FIBRAN, στην Τερπνή Σερρών, υπογράμμισε πως η καινοτομία και η εξωστρέφεια είναι χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να αποκτήσει η ελληνική οικονομική δραστηριότητα.

«Εμείς ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε πρόθεση να στηρίξουμε τη βιομηχανική δραστηριότητα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα» συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «για να το κάνουμε αυτό, έχουμε, ήδη, παρουσιάσει ένα πλέγμα πολιτικών παρεμβάσεων, που ξεκινούν με την μείωση της φορολογίας, αλλά δεν σταματούν εκεί:

Χρησιμοποιούμε τη φορολογία ως επενδυτικό κίνητρο, επεκτείνοντας τα αφορολόγητα αποθεματικά και δίνοντας περισσότερα φορολογικά κίνητρα, για επενδύσεις στην καινοτομία».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη απλοποίησης του αδειοδοτικού πλαισίου, προκειμένου να μπορούν να προχωρούν με ταχύτητα και με προβλεψιμότητα στις απαραίτητες επενδύσεις:

«Από τη στιγμή που ένας επενδυτής θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, πρέπει να μπορεί να το κάνει με ταχύτητα, με προβλεψιμότητα, με φορολογική ασφάλεια. Έτσι ώστε να γνωρίζει ότι τα χρήματα τα οποία επενδύει  θα τα πάρει πίσω εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος, δημιουργώντας ταυτόχρονα και θέσεις απασχόλησης και τονώνοντας την τοπική οικονομία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ στάθηκε και στην επένδυση στην οποία προχώρησε η εταιρεία στην Ιταλία αναφέροντας ότι αυτή έγινε «μετά από τέσσερα χρόνια ταλαιπωρίας, από τις ελληνικές Αρχές».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της ανακαίνισης του υφιστάμενου κτιριακού δυναμικού της χώρας και η βελτίωση της ενεργειακής του απόδοσης.

«Έχουμε ένα απόθεμα παλαιών κτιρίων, τα οποία καταναλώνουν πολύ μεγάλη ενέργεια. Και ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να μειώσουμε την κατανάλωση του ενεργειακού αποτυπώματος και να συμβάλουμε στην προσπάθεια που έχουμε αναλάβει για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, είναι η βελτίωση της μόνωσης, όχι μόνο των νέων κτιρίων, αλλά και των υφιστάμενων κτιρίων», είπε συγκεκριμένα.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην εξαγγελία του από τη ΔΕΘ για το πρόγραμμα φορολογικών κινήτρων, για όσους πολίτες «επιλέξουν – πάντα προσκομίζοντας όλα τα σχετικά παραστατικά – να ανακαινίσουν τις οικίες τους ή τις επιχειρήσεις τους, έτσι ώστε να τις κάνουν πιο αποδοτικές ενεργειακά».

Διαβάστε επίσης: Κεντροαριστερά: «Κόντρα» και στο στιλ της εκστρατείας έχουν Γεννηματά και Θεοδωράκης