Ντροπή για τον ΕΦΚΑ που κατάσχει δυαράκι 62χρονης – Στο σφυρί πρώτη κατοικία για χρέος στο ΙΚΑ! (video)

ΕΦΚΑ

Σε κατάσχεση πρώτης κατοικίας προχωράει ο ΕΦΚΑ, βάζοντας στο στόχαστρο μια 62χρονη γυναίκα με χρέη στο ΙΚΑ.

Η γυναίκα από τον Εύοσμο που εργάζεται ως κοπτοραπτού έχει συνολικά χρέη στο ΙΚΑ αξίας 65.000. Το σπίτι της ένα δυάρι 64 τετραγωνικών μέτρων θα πλειστηριαστεί για 34.000, όπως είναι η εκτίμηση.

Η 62-χρονη γυναίκα είχε οικοτεχνία στον χώρο της ένδυσης, η οποία χτυπήθηκε από την κρίση, με συνέπεια να μην μπορεί να πληρώσει το υπόλοιπο από τις εισφορές εργαζομένων της ύψους 32.000 ευρώ, χρέος που με τις τις προσαυξήσεις έφθασε στις 63.898 ευρώ, με αποτέλεσμα ο ΕΦΚΑ να προβεί, χωρίς κανένα έλεος και νέα ρύθμιση, στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας της τον Οκτώβριο του 2017.

Έτσι η 62-χρονη κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της, να μείνει στο δρόμο με το ανάπηρο παιδί της και να χρωστάει και 30.000 από πάνω. Να σημειώσουμε ότι η 62χρονη δεν μπορούσε και δεν μπορεί, ως ασκούσα βιοτεχνική-εμπορική δραστηριότητα, να ενταχθεί στην προστασία του νόμου Κατσέλη.

Να σημειώσουμε ότι τέτοιες περιπτώσεις αναλγησίας του ΕΦΚΑ και του δημοσίου κι όχι μόνο των τραπεζών, είναι πολλές εκατοντάδες, αν όχι και χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηλεκτρονικό εισιτήριο – Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να καταθέσετε φάκελο σε Μετρό και ΗΣΑΠ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιο σενάριο επικρατεί – Το μήνυμα των δραστών θα λύσει το γρίφο της εν ψυχρώ εκτέλεσης Ζαφειρόπουλου

ΑΚΟΜΑ: Στο Εφετείο εκδικάζεται το δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης για την Ηριάννα