Ο ρόλος της 17χρονης στην απαγωγή Λεμπιδάκη – Τα λάθη της που αποκάλυψαν τους δράστες

Λεμπιδάκης

Πίστευαν πως είχαν καταστρώσει το τέλειο σχέδιο οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη κι ότι η αστυνομία δεν θα μπορούσε να τους εντοπίσει.

Ωστόσο, έκαναν κρίσιμα λάθη τα οποία τους πρόδωσαν. Ένα από αυτά ήταν ο ρόλος που ανέθεσαν στο 17χρονο κορίτσι, κόρη ενός εκ των συλληφθέντων. Οι δράστες εκτιμούσαν πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα μπορούσε ποτέ να εντοπίσει τα ίχνη και την εμπλοκή του κοριτσιού στη σπείρα και γι’ αυτό της είχαν αναθέσει περιφερειακές δουλειές. Η κόρη του γνωστού μεσίτη στο Ρέθυμνο ήταν υπεράνω πάσης υποψίας.

Η 17χρονη κοπέλα είχε ρόλο «ταχυδρόμου», καθώς μετέφερε τα μηνύματα των απαγωγέων προς την οικογένεια του επιχειρηματία. Μάλιστα, μία από τις τελευταίες «δουλειές» που είχε αναλάβει ήταν η αποστολή ενός βίντεο μέσω USB, με το οποίο αποδεικνυόταν πως ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν εν ζωή.

Ωστόσο, ένα από τα κρίσιμα λάθη ήταν πως η κοπέλα -ως το άτομο που προμήθευε με καρτοκινητά τους απαγωγείς- πραγματοποιούσε συχνές επισκέψεις σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, που είχαν ήδη ειδοποιηθεί από τις Αρχές, οι οποίες και ξεκίνησαν να παρακολουθούν τις κινήσεις της.

Σύντομα, η 17χρονη οδήγησε τους αστυνομικούς και στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας των απαγωγέων και τελικά στον εντοπισμό και στην απελευθέρωση του επιχειρηματία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη φωτογραφία Λεμπιδάκη: Εμφανώς καταβεβλημένος και αδυνατισμένος (pic)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συγκλονίζει η κατάθεση Λεμπιδάκη: «Με είχαν δεμένο σαν σκυλί»

ΑΚΟΜΑ: Το «βαθύ λαρύγγι» στην υπόθεση απαγωγής Λεμπιδάκη – Ποιος άνοιξε το στόμα του!