Σταθάκης: “Αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης των λογαριασμών της ΔΕΗ”

Σταθάκης

Την αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των ΥΚΩ με νομοθετική ρύθμιση τον επόμενο μήνα προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στον ΑΝΤ1, ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στο κοινωνικό τιμολόγιο προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

Ο κ. Σταθάκης εξήγησε ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ωφέλειας (ΥΚΩ) θα μειωθούν μόλις ολοκληρωθεί η διασύνδεση των νησιών. «Ξεκίνησαν οι Κυκλάδες που τελειώνουν φέτος και μετά είναι η διασύνδεση της Κρήτης που θα ολοκληρωθεί ως το 2020, όπου τα ΥΚΩ θα έχουν μειωθεί στο μισό και μετά το 2023 θα έχουν καταργηθεί».

«Ο τρόπος που τιμολογείται η ενέργεια έχει τη μορφή μιας σκάλας με απότομα σκαλοπάτια. Το εντοπίσαμε πέρσι όπου με αυξημένη κατανάλωση άλλαζες σκαλοπάτι. Η βασική αλλαγή που προωθεί η κυβέρνηση να υπάρξει εξομάλυνση σε αυτού του είδους την τιμολόγηση που προϋπήρχε» ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

«Οι αλλαγές θα αφορούν τον τρόπο τιμολόγησης των ΥΚΩ και θα νομοθετηθεί εντός του επόμενου μήνα. Ο τρόπος τιμολόγησης του ρεύματος είναι θέμα των εταιρειών» ξεκαθάρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επιπλέον θα αλλάξει το κοινωνικό τιμολόγιο με στόχο την ενίσχυση των φτωχότερων στρωμάτων «ώστε να ανατραπούν οι αδικίες που ακούμε κατά καιρούς».
«Πρόθεσή μας είναι να δώσουμε το κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του χρόνου» είπε ο κ. Σταθάκης επισημαίνοντας ότι «στο τέλος του χρόνου θα έχουμε ένα πολύ ισχυρό κοινωνικό πακέτο».

Για το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ
Αναφορικά με το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αμερική ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι η Ελλάδα αποτελεί χώρα σταθερότητας στην περιοχή. Είναι αναβαθμισμένος ο ρόλος της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το φάσμα των θεμάτων που συζητήθηκαν περιελάμβανε ενέργεια με πολλά έργα υποδομής. Επίσης περιελάμβανε την άμυνα και το καίριο θέμα της Σούδας. Ευρύ φάσμα θεμάτων στα οποία υπήρξε ένα πλαίσιο συμφωνιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι αλλαγές που φέρνει ο νόμος για τα αυθαίρετα – Τι ισχύει για τα πρόστιμα!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Από υπουργικά χείλη – Μην περιμένετε καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας (video)

ΑΚΟΜΑ: «Μαχαίρι» σε κοινωνικά επιδόματα – Ποια είναι αυτά που «κινδυνεύουν»